Следващата година ще видим пълно възстановяване на световната икономика и

...
Следващата година ще видим пълно възстановяване на световната икономика и
Коментари Харесай

Оптимизъм на хоризонта: JP Morgan прогнозира край на пандемията и пълно възстановяване на световната икономика през 2022 г.

Следващата година ще забележим цялостно възобновяване на международната стопанска система и завършек на пандемията от COVID-19. Това предвиждат от американската капиталова банка JP Morgan, съобщи Ройтерс.

Според планиран отчет на кредитора нови ваксини и лекарства против ковид ще доведат до „ мощно циклично възобновяване, завръщане на световната подвижност и освобождение на отсроченото търсене от страна на потребителите ".

Главният пазарен пълководец на банката Марко Коланович зяави, че финансовата институция чака широобхвантият показател S&P 500 да напредна с към 8% до 5050 пункта, акциите на разрастващите се пазари да нарастнат с 18%, а доходността по 10-годишните американски държавни скъпи бумаги, която играе основна роля за цените на световните заеми, да нарасне с 2,25% до края на 2022 година

„ Смятаме, че 2022 година ще бъде годината на цялостно световно икономическо възобновяване, завършек на пандемията и завръщане към естествените стопански и пазарни условия отпреди разпространяването на COVID-19 ”, разяснява Коланович.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР