"Следващата година ще построя детски градини в селата Строево и

...
"Следващата година ще построя детски градини в селата Строево и
Коментари Харесай

Откриха нова детска градина в община Марица, обещаха още

"Следващата година ще построя детски градини в селата Строево и Калековец, а през 2019 година - още две ". Това съобщи при откриването на новата детска градина "Синчец " в с. Скутаре кметът на община "Марица " Димитър Иванов.

"Това, което някои обещаваха, че ще създадат за 30 години - ние го свършихме за по-малко от четири ", сподели той пред десетките поданици, пристигнали да прегледат новото украшение, чието строителство в селото са очаквали 35 години.

Иванов напомни, че по време на неговото кметуване, за по-малко от 4 години, са построени 6 нови и са реновирани 7 остарели забавачки. "Всяка последваща детска градина, която строи община Марица е все по-хубава. Сега с. Скутаре има най-красивата. ", означи кметът.
"Докато с вашата благословия съм отпред на общината, ще не преставам да строя нови детски градини, с цел да ги има младежите ", даде обещание Иванов. Той получи специфични благодарности от свещеника отец Страхил, от директорката на новата забавачка Маргарита Солина, от кмета на с. Скутаре Стоян Добрев и от родителите на децата, за превъзходната нова облага. 
"Аз правя оценка поднесените благодарности, само че те са на първо място за нашите деца и за младежите в селото - без тях нямаше да има детска градина. ", отвърна кметът. Той поздрави всички педагози в община Марица за Деня на будителите и подари преносим компютър на учителите в ДГ "Синчец " с благопожелание да им оказва помощ в грижите за малчуганите.
"35 години ни крепеше вярата за нова забавачка до пролетта на 2016 година, когато бе направена първата копка на тази луксозна постройка. ", сподели директорката Маргарита Солина.
В знак на признателност по тази причина, че кметът на община Марица Димитър Иванов е сбъднал фантазиите на хората в селото, тя му подари особено стъклокерамично пано.

След водосвет за здраве, отслужен от отец Страхил, и прелестна стратегия, изнесена от децата, кметът на община Марица Димитър Иванов, ръководителят на Общински съвет Марица Гергана Трендафилова, кметът на с. Скутаре Стоян Добрев и зам.-кметовете Гергана Тютюкова, Петър Минков и Петко Чочев прерязаха лентата на новата забавачка.

Детска градина "Синчец "е с разгърната застроена повърхност от 917 кв. м. и се обитава в 2 напълно нови корпуса, свързани между тях с топла връзка. Инвестицията е 1 200 000 лв. лични средства от общинския бюджет. 
Двете здания са предопределени за 4 групи, като има възможностда бъде разкрита и яслена.

4 нови детски площадки, изпълнени напълно по европейски стандарти, са ситуирани на над 2000 кв. м. Те са с противоударна настилка и с комбинирани детски уреди. В единия завършек на двора е построено особено хълмче, затревено с чимове, на което децата да се катерят и да играят. До отварянето на градината 80-те хлапета от забавачката бяха настанени в 2 остарели бараки в селото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР