Следващата година между Intel и AMD се очаква избухването на

...
Следващата година между Intel и AMD се очаква избухването на
Коментари Харесай

Битката на гигантите: 48-ядреният Intel Cascade Lake-AP срещу 64-ядрения AMD EPYC в Cinebench R15

Следващата година сред Intel и AMD се чака експлоадирането на „ядрена война“ в сървърния сегмент на централните процесори. Intel има намерение да показа на пазара флагманския процесор Cascade Lake-AP, включващ 48 физически ядра. AMD ще отговори със своите EPYC решения – процесори с до 64 ядра и архитектура Zen 2, създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой.



Тези дни в Глобалната мрежа се появиха първите резултати от тестванията на инженерните мостри на тези процесори в бенчмарка Cinebench R15. Тествани са сървър, основан на два Intel Cascade Lake-AP (48 ядра/96 потока) и тактова периодичност 2,5 GHz. Противникът е компютърна платформа с два флагмански AMD EPYC процесора от второ потомство (64 ядра/128 потока), работещ с тактова периодичност 1,8 GHz.



Компютърната система с процесорите на Intel сподели в Cinebench R15 резултат от 12 482 точки . Системата на AMD е с 3% по-бърза и показва 12 861 точки . Абсолютният връх в Cinebench R15 принадлежи (10 038 cb) на компютърна система с четири Intel Xeon Platinum 8160 процесора, всеки от които с по 24 ядра/48 потока и периодичност 2,1-3,7 GHz.

В тестванията са употребявани инженерните мостри на Cascade Lake-AP и AMD EPYC (Rome), като техните пазарни версии се чака да бъдат по-бързи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР