Следваща вълна на у нас няма да има, тъй като

...
Следваща вълна на у нас няма да има, тъй като
Коментари Харесай

Лекар прогнозира, че няма да има следваща вълна на коронавирус

Следваща вълна на у нас няма да има, защото нараства броят на имунизираните и на излекуваните, които са в пъти повече от новозаболелите. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ доктор Николай Брънзалов, член на УС на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и зам.-председател на БЛС. Според доктор Брънзалов обстановката може да се промени при вероятно мутиране на вируса и неспособност на имунизациите да противодействат, само че на този стадий няма сходни сигнали, означи той.
Д-р Брънзалов акцентира, че интерес към имунизирането има, а зелени коридори за имунизация ще има през празничните почивни дни. След 10 май се чака общопрактикуващите лекари да могат да декларират нужните количества ваксини посредством новата електронна платформа, което ще усъвършенства логистиката. Те ще могат да декларират ден и час за взимане на имунизациите, като по този метод ще отпадне нуждата персоналните лекари да чакат с часове пред здравните инспекции.
Д-р Брънзалов разяснява, че персоналните лекари, които отхвърлят да слагат ваксини, нарушават наредби на НРД. Принципно с последния признат анекс пациентите на тези лекари могат да изберат и различен общопрактикуващ доктор, който не е техен, само че след записване да им сложи ваксина. „ Тези пациенти ще могат да отидат при различен общопрактикуващ доктор и да се имунизират. “ Според него лекарите, които отхвърлят да слагат ваксини, най-вероятно са възпрепятствани от компликациите, свързани все още с доставката на ваксини.
„ Вече има РНК ваксини при персоналните лекари от двата типа позволени в България, само че в лимитирани количества. Следващия месец се чакат нови количества и нещата ще се подобрят. Към момента имаме проблеми с доставките на РНК ваксини до практиките на общопрактикуващите лекари, компликациите са доста, изключително във връзка с логистиката. В договаряния сме с екипа на „ Информационно обслужване “. Апелирам към сътрудниците да проявят самообладание, след 10 май имаме заричане за новата електронна платформа и общопрактикуващите лекари по електронен път с електронен автограф ще могат да декларират нужните количества ваксини. Системата автоматизирано ще им дефинира ден и час “, изясни доктор Брънзалов.
 The Economist: България е на второ място в света по изключителни смъртни случаи поради пандемията The Economist: България е на второ място в света по изключителни смъртни случаи поради пандемията
България е на второ място в света по изключителни смъртни случаи по време на пандемията. Това демонстрира изследване на The Economist, представен...
В България към този момент са имунизирани над 670 хиляди жители, като втора доза е сложена на над 143 хиляди души. Хората, които попадат в другите етапи по проекта за имунизация, само че не са се ваксинирали заради отвращение, могат да заявят предпочитание и да бъдат имунизирани незабавно, сподели още доктор Брънзалов.
До два дни се чака мнение на Американската асоциация за храните и медикаментите за имунизацията на „ Янсен “, като по въпроса работят и две европейски комисии, добави доктор Брънзалов. Страничните резултати са в извънредно редки случаи и към момента на 100 % не е потвърдена връзката сред имунизацията и тромбоцитни процеси, за които се оповестява.
„ Лоша ваксина няма, най-хубавата ваксина е поставената ваксина. Към момента в България няма разказани случаи на съдови и тромботични произшествия, потвърдени, че са вследствие от имунизацията. Нека да не забравяме, че тромботични процеси се получават при огромен % от болните от ", напомни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР