Следващ скандал, подобен на този с Фейсбук, може да струва

...
Следващ скандал, подобен на този с Фейсбук, може да струва
Коментари Харесай

Скандал като този с "Фейсбук" ще струва скъпо в Европа при новите правила, предупреди Брюксел

Следващ скандал, сходен на този с " Facebook ", може да коства доста скъпо след май, предизвести еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова при визитата си в Съединени американски щати, съобщи организация " Франс прес ". През май ще влязат в действие нови европейски правила за отбрана на персоналните данни (GDPR).

" Ако някоя компания направи това в Европа след май 2018 година, е доста евентуално да бъдат наложени драконови наказания ", съобщи Йоурова, която се срещна с министри и конгресмени във Вашингтон. Еврокомисарят дава отговор и за отбраната на потребителите и персоналните данни.

На 25 май в Европейски Съюз ще влязат в действие общи правила за отбрана на персоналните данни, които ускоряват отбраната на персоналната информация на европейските жители. Те ще се ползват към всички предприятия, без значение къде са ситуирани, в това число отвън Европейски Съюз. Новите правила няма да се ползват със задна дата, само че Йоурова даде обещание, че те ще трансфорат Европейски Съюз в място, където измамата ще коства доста скъпо, увеличавайки глобите в съпоставяне със сегашните национални закони.

По време на визитата си във Вашингтон еврокомисарят не се е срещала с представител на Facebook, с цел да беседва за съответния скандал. Тя обаче съобщи, че няма самообладание да чуе обясненията на компанията.

Компанията " Кеймбридж Аналитика " е част от следващия скандал, обвързван с " Facebook " в последните месеци, откакто два вестника оповестиха в неделя, че тя е употребила непозволено данни на консуматори на обществената мрежа още от 2014 година

Най-известна с това, че е съдействала на президентската акция на Доналд Тръмп, в този момент " Кеймбридж Аналитика " е изправена пред въпросите на управляващите във Англия и Съединени американски щати и искане за външен одит, направено от " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР