Следва среща с българин, който през последните месеци няколко пъти

...
Следва среща с българин, който през последните месеци няколко пъти
Коментари Харесай

Българин, избягал от ужаса в Ухан, откри плашещи прилики със случващото се у нас ВИДЕО

Следва среща с българин, който през последните месеци няколко пъти беше под карантина поради ковид. Той не е измежду инфектираните, само че в пика на епидемията беше в китайския град Ухан, откъдето избяга, с цел да не се болести.

Стоян Конев отпътува за Ухан през януари без даже да подозира, че ще попадне в най-голямото огнище на ковид.

„ Прекарах един месец затворен. Много хора не имаха вяра, доста хора пренебрегваха това нещо, излизаха си, всичко работеше, инфектираните ставаха от ден на ден, което ме накара да си остана вкъщи”, споделя той.

След новината, че градът ще бъде затворен, младият мъж стяга багажа си и се насочва към друга китайска провинция.

„ Там прекарах 2 седмици у дома, карантина, всеки ден лекари ни преглаждаха. След като ми свърши карантината се прибрах, малко мъчно, обиколих половин Китай”, прибавя Стоян.

Прибира се в България при започване на февруари. Тогава обаче хората като него към момента не провокират огромен интерес.

„ Изобщо не ревизираха, беше ги повече боязън не кой влиза, а кой излиза от България. Отидох непосредствено във ВМА, те ми споделиха, че нищо ми няма и да се прибирам у дома. Седях си тук 14 дни. Накрая отидох да ми създадат тест за ковид, беше отрицателен”, споделя Стоян.

Той твърди, че съвсем всичко, на което е станал очевидец в Китай, се случва и в България.

“Нещата,които свършваха там, в този момент свършват и тук. Ситуацията е доста сходна, първоначално никой не носеше маски, не имаха вяра, имаше тълпи в магазините, не съблюдаваха дистанцията, а броя на инфектираните всеки ден растеше”, прибавя Стоян.

Всички се презапасяват, а това е истината за цените в магазините

С повишаването на заболеваемостта обаче китайците почнали да се дисциплинират и лимитират от ден на ден.

И макар че, за следващ път му се постанова да остане затворен в дома си, счита, че ограниченията у нас са изцяло съответни.

Още по тематиката гледайте във видеото:


Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР