Следва разум, мъдрост, спокойствие, отчитане на изпитаният, пред които сме

...
Следва разум, мъдрост, спокойствие, отчитане на изпитаният, пред които сме
Коментари Харесай

Нинова: Още днес започваме разговори с другите партии, имаме 7 дни, за да излъчим премиер

Следва разсъдък, мъдрост, успокоение, отчитане на изпитаният, пред които сме сложени и като страна, и като народ в идващите месеци, и полагане на оптимални старания да съставим постоянен кабинет, и съществено болшинство в Народното събрание, което да организира промени, политики и да взема най-важните решения. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто президентът връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на " Българска социалистическа партия за България ".

Днес Българска социалистическа партия ще се обърне към другите политически партии за график за диалозите, увери тя.

Въпросът за експертен кабинет остава отворен и ще се разиска с другите парламентарни групи, които ще бъдат поканени на диалози.

Ние сме пред два избора - единият да съставим постоянен кабинет и болшинство в Народното събрание или отиваме на избори, сподели още тя.

" Имаме причини за какво би трябвало да има постоянен кабинет. Всички сътрудници са съгласни, че идват рецесии, на които би трябвало да се отговори рационално, съответно и умерено. Имаме платформата, която постигнахме на първите диалози - политиките, същността на това, което ще вършим и към което всички се обединихме. Т.е. имаме основата. При първия вид проблемите породиха при разискването на министрите, тъй като бяха поднесени подготвени решения, в този момент предлагаме да няма такива, да седнем и да ги обсъдим ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Имаме всички условия за съгласие, сподели Нинова, само че не пожела да каже дали имат претендент за министър председател.

Нинова съобщи още, че са лимитирани във времето и имат 7 дни, с цел да излъчат министър председател. Няма период да се разиска съставът на кабинета. " Трябва, както и президентът ни съобщи одеве, идващият петък да дойдем с министър председател ", посочи Нинова.

Парламентарните партии ще решат дали експертен или различен да бъде кабинетът, сподели тя.

" Ние излъчваме кабинет, ние заставаме зад него, ние носим отговорност, ние ще бъдем болшинство вероятно, което ще гласоподава закони. Така че,дали експертен или различен, ще решим парламентарните партии ", сподели Нинова.

Ако няма единодушие с партиите, тя съобщи, че в четвъртък ще събере Националния съвет и съдружните сътрудници и там ще решат по какъв начин ще продължат.

Обеща диалозите с останалите партии да бъдат обществени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР