Препис: Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти за „Face the Nation“, 1 октомври 2023 г.

...
Следва препис от интервю с председателя на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Следва препис от интервю с председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, републиканец от Калифорния, излъчено по „Face the Nation“ на 1 октомври 2023 г.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добро утро и добре дошли във Face The Nation. Конгресът го направи още веднъж. Те изритаха пословичната кутия надолу по пътя, приемайки законопроект за 45-дневно финансиране, за да поддържат работата на правителството. Сега крайният срок за приемане на законопроектите за разходите е 17 ноември. Присъединява се към нас тази сутрин, председателят на Камарата, Кевин Маккарти. Добро утро, имахте страхотна седмица.

ГОВОРЕТЕЛЯТ КЕВИН МАКАРТИ: Да.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Има много работа с вас. Искам обаче да започна с новините тази сутрин от конгресмена Мат Гейтс, който казва, че ще потърси предложение за напускане. Той ще се опита да ви свали от поста председател на Камарата.

ГОВОРЕЩ МАККАРТИ: Това не е нищо ново. Той се опита да направи това. От момента, в който изтичах за офиса. Вижте...

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Ами този път той казва, че ще продължи, може да не стигне преди 15-то гласуване, но отне 15 за Кевин Маккарти. Той казва, че идва за теб, можеш ли да оцелееш?

ГОВОРЕЩ МАККАРТИ: Да, ще оцелея. Знаеш, че това е лично с Мат. Мат гласува против най-консервативната способност за защита на нашата граница, за осигуряване на нашата граница. Той е по-заинтересован от осигуряването на телевизионни интервюта, отколкото да направи нещо, той искаше да ни тласне към затваряне, дори заплашвайки собствения си район с всички военни хора там, които няма да получат заплащане само защото той иска да вземе това предложение. Така да бъде, дайте го. Да се ​​размине с това и да започнем да управляваме. Ако той е разстроен, защото се опита да ни накара да спрем работа, а аз се погрижих правителството да не затвори, тогава нека се скараме.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Имате нужда от 218 гласа, за да напуснете. Хаким Джефрис, лидерът на демократите, каза ли, че ще--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Не, не е казал--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Не какво?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Той не е казал нищо за това, което ще прави, вижте--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Дали демократите-демократите могат да преминат и да последват примера на Гетц по този въпрос- -

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Да, той той--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Неговият--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Вижте, Гец е опитвайки се да работи с демократите. Той се свърза със Swalwell, AOC и други. Но ако това е начинът, по който ще управляваме, не мисля, че Америка ще успее. Вижте, в края на деня, помислете за всичко, което сме успели да постигнем досега. Законът за правата на родителите, ние приехме най-консервативния законопроект за защита на нашата граница, за да направим Америка енергийно независима. Успяхме да намалим $2 трилиона и тавана на дълга, работните изисквания обратно. Трудната част, която имаме в момента--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН:--да--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: -- Сенатът не е приел нито един законопроект за бюджетни кредити. Всеки орган трябва да премине 12. Вече сме преминали повече от 70% от дискреционните разходи.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Но тези--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: -- Мислех, че е подходящо--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Да оцелееш в Сената и да го превърнеш в закон.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Е, вие казахте това-- 

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --и имаме 45 дни да--

ГОВОРИТЕЛ МАКАРТИ: - - казахте същото нещо, когато ние, когато спряхме DC да декриминализира всичко. Вие казахте същото, когато казахме, че отиваме на

МАРГАРЕТ БРЕНЪН:  --Не мисля, че някога съм говорила за тези неща--

ГОВОРИТЕЛ МАККАРТИ: -- Ами не--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --да бъда честна с вас--

ГОВОРИТЕЛ МАКАРТИ: вие и, може би пресата ще си помислите, защо да го приемете, защото Сенатът спечели Не го приемам и няма да го подпиша. Повечето в пресата вероятно смятаха, че и вчера щяхме да затворим. Но не, не го направихме.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Бяхте ли уверени, че няма да затворим?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Бях уверен, че мога да направя нещо на пода, за да се уверя, че опцията няма да-- 

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Но вие не бяхте--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --но нашата армия--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --със сигурност щеше да мине.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Добре, добре, аз не бях сигурен, че ще мине. Искате ли да знаете защо? Защото демократите се опитаха да направят всичко възможно това да не мине.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Демократите бяха тези, които гласуваха за--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Гледахте ли, гледахте ли--

МАРГАРЕТ БРЕНАН: --и голям брой републиканци, за да поддържат продължаващата резолюция жива

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Гледахте ли думата вчера?

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: О. Да--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Добре тогава--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --90 републиканци гласуваха против.

ГОВОРЕЩ МАККАРТИ: Добре, нека се разходим. Нека да разгледаме какво всъщност се е случило. На първо място, демократите се изправиха и направиха отлагателни действия, помолени за прекъсване. Значи това беше подкрепата да отложим? Тогава те използваха Магическата минута. Стигнаха до там, че дръпнаха противопожарната аларма, за да не се опитват да изкарат сметката. Вижте, демократите се държат заедно, но не искаха сметката. Те не го направиха, те бяха готови да оставят правителството да спре, за да не бъдат платени нашите военни. Не, не бях. Ще се уверим, че го държим отворен, докато свършим работата, която трябва да свършим.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Имате ли 45 дни?

ГОВОРЕЩ МАККАРТИ: Точно така.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: И така–

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ:  --Е, технически 47. Но– 

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре, сенатор Корнин каза за вас снощи , извадихте заек от шапката няколко пъти. Искам да кажа, той признава, че това е било трудно. Ще очакваме ли още едно затваряне?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Ами всичко се свежда до Сената, Сенатът не е направил едно нещо.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но в Камарата, ще се изправим ли пред ново затваряне на 17 ноември?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Не, защото Камарата върши работата си. Вече сме направили повече от 70% от него. Така че сравнете това със Сената. Сенатът не е приел нито един законопроект. Сенатът не прие нищо относно спирането. Сенатът не е приел нищо относно охраната на границата. Сенатът не е приел нищо за 100 долара за барел– 

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Камарата не е приела нищо относно границата, което всъщност би могло да стане закон–

ГОВОРИТЕЛ МАКАРТИ : --Да, имаме--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --не може да стане закон.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Това е вашето мнение. Къщата е свое собствено тяло. Сенатът е негово собствено тяло. Няма да се предадем на Сената. Подминахме това, което американският народ иска. Ще ви казвам всеки ден - и не приемайте думата ми за това. Ще участвате в това с губернатора на Ню Йорк, който каза на хората да отидат някъде другаде. Кметът на Ню Йорк буквално казва унищожаването на града--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Ще имате ли--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Не, позволете ми да отговоря на въпроса ви, тъй като казахте, че ние не би направил нещо. Знаете ли, че губернаторът на Масачузетс е обявил извънредно положение? Това е една от кризите номер едно

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Абсолютно.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ:--колкото далеч от границата можете да видите. Това убива американци всеки ден–

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Нямаше гранично финансиране в продължаващата резолюция, която беше приета снощи, но позволете ми да ви попитам–

ГОВОРИТЕЛ МАКАРТИ: -- Не, не, но не е честно просто да се каже това–

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Ами нямаше.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Добре, добре, нека... нека образоваме зрители защо го нямаше, защото предишния ден имаше, но Мат Гетц и други

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --да--

ГОВОРИТЕЛ МАКАРТИ: --отрекоха това и гласуваха против . Така че можехме да имаме охрана на границата.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --окей--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Преминах през всичко възможно до последния момент--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН:--да--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ:  И знаете ли какво? Ще успеем да спечелим това.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Кога ще можете да гласувате за помощта за Украйна? Белият дом казва, че сте - ще направите това бързо.

ГОВОРЕЩ МАККАРТИ: Вижте, приоритет за мен са Америка и нашите граници. Сега подкрепям възможността Украйна да има оръжията, от които се нуждае. Но аз твърдо подкрепям първо границата. Така че трябва да намерим начин, по който можем да направим това заедно.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Какво имате предвид първо границата, тъй като Белият дом информира Конгреса, че 45 дни не им стигат пари–

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Те имат повече--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Позволете им да получат--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Те имат повече от три , те имат повече от три милиарда долара в момента, за да могат да им помогнат да преминат през това. Ако имат някакво предизвикателство, можем да седнем и да поговорим за това. Но американската граница има значение и нещо повече--

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Разбира се.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --повече американци умират на нашата граница, отколкото американци умират в Украйна.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че вие ​​изрично свързвате всеки вот за помощ за Украйна със законопроект за граница--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ:--Казвам ви--

< p>МАРГАРЕТ БРЕНЪН: – това няма да е самостоятелен законопроект за Украйна?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ:  Казвам ви, че американската граница има значение. И това е наш приоритет да се уверим, че осигуряваме това–

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --Значи това трябва първо да се премести?--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Ще уверете се, че оръжията са осигурени за Украйна, но те няма да получат голям пакет, ако границата не е сигурна.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но все още не сте измислили превозното средство, чрез което да преместите тази помощ за Украйна, или дата, до която да го направите?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Ще работим с хора в нужда. Но едно нещо, което Белият дом трябва да разбере, е, че е по-добре да бъдат подготвени да осигурят американската граница.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Какво означава това по-конкретно? какво търсиш там

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Е, законопроектът, който смятате, че няма да отиде никъде, може лесно да го направи, H. R. 2. Останете в Мексико, довършете стената. Трябва да смените убежището, за да можете да осигурите тази граница.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Това е законопроектът, граничният законопроект, който искате да бъде приет--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --Да--

МАРГАРЕТ БРЕНАН: --и сега сте--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --не искам

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: --звучи като да го привържем към помощта за Украйна--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Не че аз... Не че искам да бъде прието. Той е приет и Сенатът не е направил нищо. И така, нека видим къде е Сенатът–

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Току-що казахте, че първо искате граница. Така че не говорите за провеждане на нов вот в Камарата на границата. Опитвам се да изясня за какво говорите тук.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Добре, не е така, но как работи е Камарата на представителите приема законопроект, Сенатът приема законопроект и вие отивате на конференция. Камарата на представителите вече свърши работата си

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Да

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Сенатът – и ние направихме това в Approps. Сенатът не е направил нищо. Това, което казвам, е, че когато видяхте правителствено финансиране, има нужда от Украйна. Подкрепям възможността да предоставим оръжията на Украйна

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Да--

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: --но Америка е на първо място.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре, значи не подреждате сметките или не сте искали да внушавате това в коментарите си по-рано.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Да.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Точно така. Добре. Искам да се уверя, че съм го разбрал. Колко по-трудна стана работата ви, когато Доналд Тръмп излезе и каза, че републиканците трябва да се затворят, ако не получат всичко, от което се нуждаят? И ще го подкрепите ли изрично?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Вижте, мисля... Мисля, че президентът Тръмп ще бъде нашият кандидат и президентът Тръмп ще спечели, защото политиките на президента Тръмп направиха Америка по-силна. Нямахме инфлация. Имахме сигурна граница –

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Подкрепяте ли го сега?

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Нямахме петрол от 100 долара барел. Така че това, което напълно намирам, е, че президентът ще бъде наш кандидат, президентът ще спечели преизбирането, президентът Тръмп, на базата на това, че искаме да направим Америка по-силна. И другото също е вижте какво се случва във външната политика днес. Имате пет американски посолства, които трябваше да бъдат евакуирани. Имате тази нова ос на сила, която расте срещу - имате предизвикателство, когато - нашите собствени съюзници сега се обръщат към Китай. Това е липса на лидерство, не само във външната политика в рамките на нашата граница и навсякъде другаде. Този президент е на изборна длъжност от 50 години. Знаете ли, че той е прекарал повече вечери с бизнес партньорите на Хънтър Байдън, отколкото е посещавал границата? Да, не мислиш ли, че това е важно? Веднъж на 50 години. Знаете ли колко хора ще умрат днес от фентанил, който преминава границата ни?

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Това е бич.

ГОВОРЕЩ МАКАРТИ: Това е еквивалент на пътнически самолет, който се разбива всеки ден в Америка и те отказват дори да го посетят или да направят нещо по въпроса, така че ние ще се уверим, че тази граница става сигурна.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Ще следим какво означава това в законодателен план. Говорител, благодаря ви много за отделеното време днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР