Препис: Бившият вицепрезидент Майк Пенс за „Face the Nation“, 27 август 2023 г.

...
Следва препис на интервю с бившия вицепрезидент Майк Пенс, излъчено
Коментари Харесай

Следва препис на интервю с бившия вицепрезидент Майк Пенс, излъчено в „Face the Nation“ на 27 август, 2023.

НАНСИ КОРДС: Сега искаме да се обърнем към политиката и бившия вицепрезидент Майк Пенс, който се присъединява към нас от Индиана тази сутрин. Г-н вицепрезидент, много ви благодаря, че сте тук.

БИВШИЯТ ВИЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ МАЙК пенс: Благодаря ви, Нанси. Благодаря, че ме включихте.

НАНСИ КОРДС: Абсолютно. Искам да започна с тази стрелба в Джаксънвил. Знаеш ли, ето ни. Това е навечерието на 60-ата годишнина от Похода срещу Вашингтон. И въпреки това изглеждаме - изглежда сме свидетели на нарастване на расовата омраза в бялото превъзходство в цялата страна. Какво можеш да направиш? Какво може да направи вашата партия? Какво може да направи нацията, за да се справи с това?

БИВШИЯТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ПЕНС: Е, в Америка няма място за расово вдъхновено насилие. И аз осъждам случилото се в Джаксънвил по възможно най-категоричен начин. Това не беше престъпно деяние. Това беше акт на зло. И- но аз- и нашите молитви са със семействата, които са загубили близки и тези, които са ранени, обгрижвани, и аз се молих тази сутрин за тях. И като семейство от морската пехота, ние също се молихме за семействата на нашите морски пехотинци, които бяха изгубени и ранени при катастрофата на Osprey. Вярваме в молитвата в нашата къща, Нанси. Но... но вижте, аз... този проблем с масовите стрелби е един от тези, които мисля, че имаме нужда от лидерство в тази страна, отново. Ще ви кажа, че вярвам, че... има поредица от стъпки, които можем да предприемем. Осигуряване на подкрепата на правоприлагащите органи, от която се нуждаят. Край на това – този дълъг експеримент за лишаване от пари на полицията от американската левица. Мисля, че трябва да осигурим федерално финансиране, за да осигурим въоръжена охрана във всички наши държавни и частни училища. Нуждаем се от ангажираност към институционалното здравеопазване в тази страна, за което призовах преди много месеци. Но в крайна сметка аз също вярвам, че забавеното правосъдие е отказано правосъдие. И аз призовавам за ускорено федерално смъртно наказание за всеки, участващ в масова стрелба, като тази в Джаксънвил или честно казано, като стрелбите, извършени в бейзболен парк и на футболен мач. Ние... ние трябва да изпратим съобщение до всеки, който има зло в сърцата си, че няма шанс да прекара остатъка от живота си зад решетките. Че ще срещнат съдбата си след месеци, а не години. И аз вярвам - вярвам в ускорен надлежен процес на федерално смъртно наказание за онези, които участват в масовите разстрели, които отнемат животи в Джаксънвил. Вчера е идея, чието време е дошло.

НАНСИ КОРДС: Разбрано. Нека се обърнем към републиканските първични избори. Имаше момент, който много хора ще запомнят от дебата онзи ден, и това беше, когато всички кандидати бяха попитани дали смятат, че сте постъпили правилно на 6 януари 2020 г. Нека чуем набързо как някои от тях отговориха .

(ЗВУК НА ЛЕНТА)

БИВШ ПОСЛАНИК В ООН НИКИ ХЕЙЛИ: Вицепрезидентът Пенс постъпи правилно.

ГУБЕРНАТОРЪТ ДУГ БЪРГУМ: Майк Пенс постъпи правилно на 6 януари.

БИВШИЯТ ГУБЕРНАТОР НА НЮ ДЖЪРСИ КРИС КРИСТИ: Майк Пенс подкрепяше Конституцията.

SEN. ТИМ СКОТ: Абсолютно. Той постъпи правилно.

ГУБЕРНАТОР РОН ДЕСАНТИС: Майк изпълни дълга си. Нямам нищо против него.

(КРАЙ НА ЗВУКА НА ЛЕНТАТА)

НАНСИ КОРДС: Можете ли да ни кажете какво е чувството да получиш такова одобрение от твоя колега републиканец лидери след цялата злоупотреба, която сте понесли от MAGA крилото на вашата партия през последните две години и половина за това? За това, че просто си свършихте работата на 6 януари?

БИВШИЯТ ВИЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ ПЕНС: Добре, добре, Нанси, беше ободряващо. Но не беше нещо ново. Честно казано, докато пътувах из тази страна през последните две години и половина, американци от всички сфери на живота, които идват при мен и- и изразяват своята признателност за факта, че изпълнихме дълга си този ден. Изглежда, аз... както казах, разбирам разочарованието от изборите през 2020 г. Бях в бюлетината. Но според нашата конституция щатите удостоверяват изборите и след приключване на съдебните дела, прегледите и преброяването единственото задължение на вицепрезидента е да председателства съвместна сесия на Конгреса, където тези гласове са открити и преброени. И приветствам факта, че почти всички на тази сцена показаха ясно, че съм изпълнил дълга си този ден. И мисля, че американският народ заслужава да чуе къде е всеки един от кандидатите за републиканската номинация.

НАНСИ КОРДС: Да. Искам да ви попитам за един от тези кандидати, предприемача Вивек Рамасвами. Имахте някои критики към него на сцената. Казахте, че страната не може да си позволи да има новобранец в Белия дом. Чудя се какво мислите за неговото досие на гласуване? Той е посочен като необвързан избирател в родния си щат Охайо. Той не гласува на 22-те предварителни избори. Той призна, че не е гласувал на повечето президентски избори и се описва като "американски националист". Какво е вашето виждане за неговата политика?

БИВШИЯТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ПЕНС: Е, знаете откъде да започнете. Имахме добър енергичен дебат, което е - нали знаеш - поради което имаш предварителни избори, Нанси, и аз приветствам възможността да противопоставя моя дългогодишен ангажимент към консервативния дневен ред с - и - честно казано, факта, че вярвам в С пълно смирение, че съм най-квалифицираният и най-тестваният кандидат в тази надпревара, не само с Vivek, който познавам от няколко години, но и с всички останали на сцената. Искам да кажа, вижте, мисля, че тази страна е в много проблеми. Мисля, че Джо Байдън, от онова катастрофално оттегляне в Афганистан преди две години тази седмица, до неговите политики, които стартираха най-лошата инфлация от 40 години, ипотечните лихви се покачиха до 22-годишен връх вчера, натоварвайки семействата. Тяхната война срещу енергията, кризата на границата, посегателството срещу нашите свободи. Вярвам, че сега е времето за лидерство, което знае как да движи Конгреса, знае как да движи администрация, но също така е ръководило щат и е направило трудния избор на главен изпълнителен директор на щатско ниво. И затова бях щастлив да контрастирам това по отношение на неговото досие на гласуване --

НАНСИ КОРДС: -- Говорим за... говорим за Рамасвами тук. Ако нямате нищо против, г-н вицепрезидент, той каза, че ще извини, г-н Тръмп. Вие бяхте един от шестимата кандидати на сцената, които казаха, че ще подкрепите г-н Тръмп, дори ако той бъде осъден за престъпление. защо се чувстваш така Особено след като казахте и на сцената, че сте усетили, че той ви е помолил да го поставите пред Конституцията? Защо някой като този трябва да бъде президент?

БИВШИЯТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ПЕНС: Добре, вижте, подписах обещание да бъда на тази сцена, за да кажа, че подкрепям републиканския кандидат. Оставам уверен, по-уверен след сряда вечерта, че републиканският кандидат няма да е бившият президент, че ще дадем на американския народ знаменосец за Републиканската партия, който ще може да ни изведе до победа срещу Джо Байдън и- и радикалната левица. Но- така да знаете, аз вдигнах ръка, само за да кажа, че ще- ще подкрепя кандидата на Републиканската партия, защото Нанси, аз никога не бих могъл да подкрепя Джо Байдън. Искам да кажа, политиката на Джо Байдън беше катастрофална. Самият той и семейството му са под етичен облак. И честно казано, Джо Байдън потъпка конституцията на Съединените щати. Той не успя да изпълни вярно нашите закони на южната граница на Съединените щати, създаде най-лошата криза в американската история и раздаването на студентски заем, където той щеше да поиска от шофьорите на камиони да си платят данъците, за да изплатят студентските заеми на завършилите студентите беше по същество противоконституционно заграбване на властта, което аз отхвърлих. Така че ще подкрепя кандидата на Републиканската партия и ще продължа да работя с всички сили, за да се уверя, че това съм аз.

НАНСИ КОРДС: Г-н вицепрезидент ще очаква с нетърпение следващия дебат и ще се видим там. Оценяваме, че се присъединихте към нас тази сутрин.

БИВШИЯТ ВИЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ ПЕНС: Благодаря ви, Нанси. Радвам се да съм с теб.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР