Следствено дело е образувано във връзка с пътен инцидент в

...
Следствено дело е образувано във връзка с пътен инцидент в
Коментари Харесай

Задържаха полицай, шофирал пиян и предизвикал ПТП в Горна Гращица

Следствено дело е формирано по отношение на пътен случай в Кюстендилско.
Единият от водачите, полицейски чиновник, ще бъде арестуван до 24 часа, откакто е открито, че кара след приложимост на алкохол в извънработно време. 

Сигналът за зародило пътнотранспортно произшествие в региона на село Горна Гращица е постъпил в полицията след 16 часа през вчерашния ден. Незабавно на място е ориентиран екип на бранш „ Пътна полиция “ към ОДМВР – Кюстендил. Според първичните данни случаят е зародил сред два леки автомобила – „ Опел “, каран от 71-годишен мъж, и „ Шкода “, зад кормилото на която бил 49-годишен. При произшествието няма потърпевши хора. 

Пътните служители на реда тествали с техническо средство двамата водачи за приложимост на алкохол и опиати, тестът на 49-годишния отчела позитивен резултат за съществуване на алкохол в издишания въздух - над 1,2 промила. Мъжът, който е чиновник на районно управление (на МВР) – Бобов дол, карал в извънработно време, ще бъде арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа. В обслужването на произшествието е взел участие и дежурен следовател.

По случая е формирано следствено дело. Спрямо него ще бъдат подхванати и плануваните в закона дисциплинарни дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР