Следственият комитет на Русия съобщи, че тялото на 12-годишно момиче,

...
Следственият комитет на Русия съобщи, че тялото на 12-годишно момиче,
Коментари Харесай

Рецидивист, воювал в Украйна, уби 12-годишно момиче в Кемеровска област в Русия

Следственият комитет на Русия заяви, че тялото на 12-годишно момиче, което бе оповестено за изчезнало в град Топки, Кемеровска област, е открито с признаци на насилствена гибел . По съмнение в убийството на детето е арестуван 49-годишен локален гражданин с предходни присъди , прецизираха от ведомството. Тази информация е обявена от Руската работа на Би Би Си.

Името на обвинения не е оповестено публично, само че съгласно медийни източници става дума за участник в " Специалната военна интервенция " (СВО) , както съветските управляващи назовават нашествието в Украйна. Според организация РИА Новости, арестуваният е бил на фронта в Украйна, откакто е напуснал пандиза, и е попаднал в плен. Не е ясно по какъв начин се е озовал в Топки.

Според източник на РИА Новости, обвиненият може да е дезертирал от частта си или да е бил в отпуск. Телеграм каналът " Осторожно, новости " оповестява, че мъжът е бил неведнъж съден и преди пет години е наказан на 13,5 години отнемане от независимост за ликвидиране на стара жена.

Докато бил в колонията, той се е записал в отрядите " Щурм Z " и е отпътувал на фронта. В края на 2023 година е попаднал в плен, където е прекарал няколко месеца, след което е върнат в Русия в границите на продан на пленници и през февруари се е върнал в Кузбас (така руснаците назовават Кемеровска област).

Тази покруса е следващ случай, който акцентира публичната паника за интеграцията и контрола върху хора с престъпно минало, оправдани след присъединяване във военните дейности в Украйна.

През последните две години заради закононарушенията на завърналите се бойци, пресмята " Вьорстка ". Най-често срещаното закононарушение в тази извадка е умишленото нанасяне на тежка телесна щета с заплаха за живота.
 Амнистиран палач, върнал се от фронта в Украйна, умъртвил двама свои съселяни в Якутия
Амнистиран палач, върнал се от фронта в Украйна, умъртвил двама свои съселяни в Якутия

Една от жертвите е победител в състезанието " Най-добър преподавател на Русия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР