Следственият комитет на Русия е повдигнал углавно дело срещу прокурор

...
Следственият комитет на Русия е повдигнал углавно дело срещу прокурор
Коментари Харесай

Русия дава под съд съдиите, които искат да съдят Путин


Следственият комитет на Русия е повдигнал углавно дело против прокурор и трима съдии от Международния углавен съд (МНС) в Хага, заяви опозиционният електронен вестник „ Новая газета Европа “. Контраатаката е в отговор на издадената от МНС заповед за арест на президента Путин поради военни закононарушения.

За разлика от някогашния президент Дмитрий Медведев, който заплаши Хага, Следственият комитет (СК) реши да работи заобиколно. Прицели се в прокурора Карим Ахмад Хан и в съдиите Акане, Розарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угальде Годинес.

Руското разследване твърди, че персонално Карим Ахмад Хан е ходатайствал за издаването на заповедта за Путин и занимаващата се с правата на детето в Русия Мария Львова-Белова. Срещу прокурора е възбудено дело по членове от наказателния кодекс за „ привличане на почтен към наказателна отговорност, дружно с нелегално обвиняване на разположение в осъществяване на тежко или изключително тежко закононарушение, а също и подготовка за нахлуване против представител на непозната страна, ползваща се с интернационална протекция, за да се усложнят интернационалните връзки. “

Срещу съдиите пък е повдигнато обвиняване за „ опит за противозаконен арест и подготовка за нахлуване на представител на непозната страна “, отново с мрачната цел „ да се усложнят интернационалните връзки “.

„ Наказателното гонене носи очевиден противозаконен темперамент, тъй като няма учредения за привличане към наказателна отговорност (на Путин, б.р.) “, се споделя в изказването в телеграм-канала на Семеен кодекс. В него се изяснява и че държавните глави имат безспорен имунитет към законите на непознати страни.

Припомняме, че Международният углавен съд издаде заповедта за арест на Путин в петък предходната седмица – поради военни закононарушения, в частност: похищение и депортация на украински деца в Русия.

Което е потвърден и приет факт, само че пояснен от говорителката на съветското МвнР Мария Захарова с тезата, че руснаците в действителност избавят украинчетата, които другояче щели да бъдат употребени от Запада като донори на органи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР