Следственият експеримент установи, че изстрелът довел до смъртта на граничния

...
Следственият експеримент установи, че изстрелът довел до смъртта на граничния
Коментари Харесай

НСлС: Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно към него

Следственият опит откри, че изстрелът довел до гибелта на граничния служител на реда е създаден непосредствено към него, по-безспорен метод с гладкоцевно оръжие през загражденията от турска страна.

Това съобщи началникът на отдел „ Криминалистика “ в Национална следствена служба Даниел Цонков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Цонков сподели, че на 13 ноември е извършен следствен опит със следователи на следствения отдел към окръжна прокуратура Ямбол и на него е участвал и окръжният прокурор. “Действията по следствието при осъществяване на следствения опит бяха подкрепени от чиновници на отдел криминалистика, като беше употребен и мобилен център за следствие - криминалистична лаборатория оборудвана със модерна криминалистична техника. Освен нея бяха употребявани 3D скенер, безпилотна летателен система - дрон. Целта беше да се откри мястото, откъдето са създадени изстрелите, тяхното направление и спомагателни цели, които да потвърдят в началото формирани версии ”, сподели още той.

Началникът на отдел „ Криминалистика “ в Национална следствена служба изясни, че граничният служител на реда е бил директно до направения отвор на телената ограда. “След този изстрел са създадени още няколко изстрела по направление на автомобила на Гранична полиция. След това стрелците са се изтеглили във вътрешността в територията на Република Турция ”, сподели Цонков.

Той посочи, че проектилите, които са били на боеприпаса от гладкоцевното оръжие са минали през телената ограда, провалите върху потърпевшия служител на реда са породени от фрагменти на тези проектили. След като са минали през заграждението са се разделили на по-малки осколки. Това излиза като спънка да се удостовери с решителност броя на изстреляните изстрели. ”, сподели още той.

Началникът на отдел „ Криминалистика “ в Национална следствена служба заяви, че стрелбата е била отблизо разстояние, само че заради обстоятелството, че не са съумели да проведат оглед от другата страна на телената ограда са открили единствено направленията, от които са създадени изстрелите по граничния служител на реда и автомобила на Гранична полиция.

Цонков посочи, че са възпроизведени няколко изстрела с гладкоцевно оръжие. “Няма създадени изстрели от граничния служител на реда, само че има изстрели от военнослужещия от Министерство на защитата към стрелеца или стрелците от Република Турция ”, означи той. /БГНЕС

БГНЕС напомня, че на 13 ноември 2022г. беше извършен следствен опит по отношение на убийството на български граничен служител на реда на 7 ноември 2022 година в граничната зона в землището на село Голям Дервент, общ. Елхово, на границата сред България и Турция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР