Следствен експеримент беше извършен днес в ловешкия квартал Младост, където

...
Следствен експеримент беше извършен днес в ловешкия квартал Младост, където
Коментари Харесай

Разследващи с нови разкрития за стрелбата по жена на хоро в Ловеч

Следствен опит беше осъществен през днешния ден в ловешкия квартал Младост, където в новогодишната нощ бе простреляна играещата хоро Теодора Тодорова, оповестява " ".

Експериментът би трябвало да се опита да даде отговор на главния въпрос от кое място е пристигнал изстрела, който едвам не лиши живота на празнуващата жена. Вече е ясно, че изстреляният патрон е 22 диаметър.

Това обаче към момента не дава отговор на въпроса за типа на оръжието, защото прекомерно доста типове оръжие стрелят с малокалибрени муниции: като се стартира от безвредните пушки флоберки, през револверите и се стигне до автоматизираните бойни карабини и ловни пушки. Според оръжейни специалисти малокалибрените оръжия са измежду най-опасните и в ръцете на експерт, могат да се трансфорат в смъртоносни.



На този стадий обаче, проверяващите сякаш изключват вероятността за тенденциозен изстрел и залагат на версията, че незнайният стрелец е целел тонколоната с цел да спре музиката, носеща се от нея и огласяща междублоковото пространство.

След случая служителите на реда са иззели законно притежаваните и регистрирани огнестрелни оръжия на живеещите в прилежащите жилищни блокове. Не е изключено обаче, изстрелът да е създаден и от нелегално притежавано бойно пушкало, което ще бъде много мъчно да бъде намерено.

Надеждата е назначената балистична експертиза да откри посоката, от която е бил създаден изстрелът. Но даже и да бъде открита посоката, ще е доста мъчно да се откри от коя тъкмо тераса или прозорец на апартамент е дохвърчал патронът.

Добрата вест е, че съгласно лекарите в плевенската болница, потърпевшата жена ще живее. Куршумът се е забил покрай сърцето изотзад и като по знамение не е засегнал вътрешните органи. На този стадий е ясно, че е обиден нерв на левия крайник, което може да стане причина за краткотрайно затруднено придвижване. Куршумът към момента не е изваден от тялото на ранената, защото съгласно лекарите, това е извънредно рисково и може да докара до затруднения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР