Следователи са установили, че не е имало разрушения на борда

...
Следователи са установили, че не е имало разрушения на борда
Коментари Харесай

Не е имало взрив на борда на падналия руски самолет

Следователи са открили, че не е имало опустошения на борда на разрушилия се в Подмосковието пътнически аероплан Ан-148, гърмежът е станал при удара на машината в земята, заяви в понеделник формалният представител на Следствения комитет на Руската Федерация Светлана Петренко.

Полетът изчезна от радарите на московското летище Домодедово две минути след излитането си за уралския град Орск. При случая в неделя следобяд починаха всички 71 души на борда, измежду които шестчленен екипаж. По предварителни данни измежду починалите пасажери са над 30 поданици на Оренбургска област, където понеделник е ден на печал, 11 са жителите на Москва, трима петербургци и по един гражданин на Норилск и Владивосток. Трима чужденци също са измежду починалите – жители на Азербайджан, Казахстан и Швейцария.

Продължава работата на мястото на случая – събирането на отломките на машината и доказателствени материали за следствието, както и на телата на починалите, които са разпръснати върху 300 хиляди кв. метра повърхност близо до Москва, сподели Игор Кутровски, първи заместител шеф на Националния център за спешни обстановки на Министерството на изключителните обстановки.

Действията на местопроизшествието ще продължат най-малко още седмица, добави съветският транспортен министър Максим Соколов.

Над 900 души и повече от 100 машини са на местопроизшествието и са работили цяла нощ. Издирването и събирането на отломките и телата на жертвите се затруднява от изобилния снеговалеж.

" Установено е, че сега на рухването си въздушният съд е бил цялостен, не е имало пожар. Взривът е станал след рухването му на земята ", сподели Петренко, представена от ТАСС.

В понеделник обаче бе оповестен запис от охранителна камера, показваща част от случилото се, съобщи Ройтерс. На него се вижда нещо, което наподобява на огромна огнена топка, прекосяваща небето.

Петренко опроверга появили се медийни информации, че е открита и втората черна кутия на самолета на " Саратовските авиолинии ". Засега на мястото на произшествието и открит единствено уредът, записващ техническите данни за всичко протичащо се с машината. " Търсенето на записа с диалозите на водачите продължава ", сподели представителката на съветския Следствен комитет.

" Съдържанието на черните кутии ще разреши на специалистите детайлно да възстановят историята на полета и да открият повода за злополуката ", сподели Петренко.

Засега следствието работи по три съществени версии – човешка неточност, техническа щета и неприятно време. При излитането на самолета температурата е била минус 5 градуса и валял сняг, само че не е бил мощен с ветрове. Единствено хипотезата за атентат не се преглежда.

Неофициалните медии информации, появили се още в неделя, за недобра поддръжка на седемгодишната машина не са доказани до момента от органите.

Открити са роднините на всички 71 починали и им се оказва всестранна помощ. В Москва и Орск, за където е летял самолетът, са готови хотели, които да одобряват роднините, с които работят 29 психолози на Министерството на изключителните обстановки. Предстои и събирането на ДНК-проби от фамилиите на починалите за идентифициране на телата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР