Следователи от окръжния следствен отдел във Враца са започнали разследване

...
Следователи от окръжния следствен отдел във Враца са започнали разследване
Коментари Харесай

Започна разследване за потопа в Мизия

Следователи от окръжния следствен отдел във Враца са почнали следствие на потопа, който отнесе Мизия, научи BulNews.bg. Информацията ни бе доказана от представителя на окръжната прокуратура в града Камелия Трифонова.
Още на 10 юли от държавното обвиняване се самосезирали и са образували досъдебно произвеждане за следващото тежко състояние, в което изпадна градчето. По данни на прокуратурата мотив за производството е настъпилото бедствено състояние в резултат на изобилен дъжд и нахлуване на огромно количество вода, при което в Мизия са породени обилни вреди и е повредено имущество. Производството е формирано в районната прокуратура в Оряхово и гласи, че „ по несъобразителност е породено наводняване и с това са изложени на заплаха живота и парцела на другиго, като от горното са последвали обилни вреди – закононарушение по член 335, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс “.
На този стадий още не е ясно какви експертизи ще се правят и на къде ще тръгне следствието. Практиката от преди няколко години, когато река Скът преля и опустоши същото градче, демонстрира, че сходен тип каузи са доста тежки и се точат години наред.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР