Следобедната дрямка е по-добро средство за ободряване от кафето. Причината

...
Следобедната дрямка е по-добро средство за ободряване от кафето. Причината
Коментари Харесай

Едно по-приятно и ободряващо нещо от кафето

Следобедната сънливост е по-добро средство за освежаване от кафето.

Причината - няма странични резултати от стимуланта като приучване или нарушен сън през нощта, написа "Дейли мейл ", базирайки се на австралийски експерти.

Д-р Никол Ловато от университета Флиндърс открива, че вниманието на хората, които постоянно спят денем, е по-добро от вниманието на тези, които си разрешават да дремнат единствено случайно.

Хапвайте това за вечеря, с цел да спите по-добре

Жените би трябвало да спят повече от мъжете

Следобедният сън е доста известен.

Около 50% от хората придрямват най-малко един път седмично.

Следобедната сънливост е потребна, тъй като като се изключи че ободрява, усъвършенства когнитивните функционалности, времето за реакция, краткосрочната памет, даже настроението.

Колкото по-дълъг е следобедният сън, толкоз по-ободряващ е той, считат експертите.

Продължителността му би трябвало да зависи освен от наличното време, само че и от проектите ни за вечерта. Ако спим час или два следобяд, вечерта ще заспим по-трудно и нощният ни сън ще е по-кратък.

Специалисти поучават какво да вършим, с цел да се наспиваме по-добре

Часът, в който би трябвало да си лягате, с цел да сте свежи на сутринта

Ако можем да отделим час и половина за сън денем, ще извлечем изгодата от дълбокото заспиване. В противоположен случай и 10-15-минутна отмора могат доста да ни освежат и да подобрят умствените ни индикатори, като изгодата продължава няколко часа, поучава доктор Ловато.

"Кратката сънливост е доста потребна, тъй като човек не се усеща провиснал или зашеметен, откакто се разсъни. Причината е, че за толкоз малко време не може да се заспи надълбоко, добавя експертът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР