Следобед видимостта ще се подобри, облаците ще се разкъсват. Температурите

...
Следобед видимостта ще се подобри, облаците ще се разкъсват. Температурите
Коментари Харесай

Сутрешни мъгли, топли следобеди

Следобед видимостта ще се усъвършенства, облаците ще се раздират. Температурите следобяд в множеството региони ще бъдат сред 13° и 18°. Вятърът ще бъде най-вече слаб от изток-североизток.

Силни превалявания и вятър се чакат през днешния ден на доста места в западната половина на Европа. В Италия на остров Сицилия се чакат рискови стихии и превалявания.

У нас на следващия ден сутринта тук-там още веднъж видимостта ще е понижена. Над множеството региони ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Над източните региони ще има забележителна ниска облачност, която въпреки всичко краткотрайно ще понижава в следобедните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, в обособени котловини до минус 1°, по Черноморието до 7° - 12°. Максималните температури ще са сред 14° и 19°.

В началото на идната седмица забележителна ниска облачност и понижена видимост ще има още веднъж над Източна България, сутринта - и по поречието на Дунав; по Черноморието ще преръми. Над останалата част от страната ще бъде слънчево, само че по здрач в понеделник и във вторник със североизточен вятър ще проникне дребна порция леден въздух. Облачността ще се усили, единствено на обособени места ще превали напълно слаб дъжд. В Югозападна България ще остане най-вече слънчево. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 10° и 15°.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската низина ще се усили до сдържан и температурите, основно там, краткотрайно ще се покачат. Повече слънце ще има над Западна България, до момента в който на изток ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали. Привечер и през нощта против четвъртък в Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде сдържан и ще стартира намаляване на температурите. В четвъртък облачността ще бъде забележителна, над западните региони с по-съществени разкъсвания. На места ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР