Следим с интерес и нескрита тревога срещата в Париж на

...
Следим с интерес и нескрита тревога срещата в Париж на
Коментари Харесай

Радев за думите на Макрон: Тестват общественото мнение за пращане на войски в Украйна

Следим с интерес и нескрита паника срещата в Париж на европейски водачи, където стартира да се тества публичното мнение за изпращане на войски на обособени страни. Това съобщи българският президент Румен Радев на взаимен брифинг с президента на Словения Наташа Пирц Мусар. Тя е на публично посещаване в България по покана на Радев.

Коментарът му идва, откакто по-рано френският президент Еманюел Макрон съобщи, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще.

„ Споделихме своята паника от двегодишната война на Русия против Украйна, от ескалацията на напрежението. Виждаме, че тактиката за реализиране на победа на бойното поле с военни средства не дава стремежи резултат към този момент две години. Напротив - броят на жертвите пораства, разрушенията порастват, а в Украйна има опустошителна демографска рецесия. Има и нараснал риск от световен конфликт, както и от стопански и обществени проблеми освен там и в Русия, само че и в цяла Европа “, разяснява президентът на България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР