Следим процесите с миграцията много внимателно. Имаме план да засилим

...
Следим процесите с миграцията много внимателно. Имаме план да засилим
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Следим процесите с миграцията, ще засилим патрулите по границата

Следим процесите с миграцията доста деликатно. Имаме проект да засилим патрулите по границата, в това число и от екипи на жандармерията. Това разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Предприемаме ограничения за застраховане на коли за " Гранична полиция “ и създаване на интегрираната система за наблюдаване от 110 км. Имаме уверението, че ще бъдем доста подкрепени от Европейска комисия ", уточни още той.

Демерджиев увери, че ограниченията дават забележителен резултат и за момента страната ни се оправя. " Има индикации, че е допустимо да се включат и други държави-членки на Европейски Съюз за подкрепяне на защитата на границата ни “, сподели той и  регистрира, че през днешния ден нямаме хванат нито един незаконен мигрант. Въпреки това посочи, че има известна динамичност на миграционните процеси. 

" Границата ни е външна на Европейски Съюз и опазването ѝ не е единствено наш приоритет, а на всички държави-членки. Това към този момент се осъзнава и защитата ѝ става приоритет ", съобщи още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР