Следим на живо дебатите за вота на недоверие срещу кабинета

...
Следим на живо дебатите за вота на недоверие срещу кабинета
Коментари Харесай

На живо: Дебатите за вота на недоверие

Следим онлайн дебатите за вота на съмнение против кабинета на Кирил Петков. Заседанието ще се възобнови след къса отмора.

Обзорът на първата част от тях.

Кратка история на това, което се случи в миналите 2 часа и половина:

Мотивите: Кирил Ананиев (ГЕРБ) упрекна държавното управление в " надценен стопански напредък, подценена инфлация, висок бюджетен недостиг, голям и заробващ бъдещите генерации държавен дълг, нереалистично намаление на безработицата и още други неточни оценки на съставените елементи на макроикономическото обмисляне "

Най-запомнящият се миг: Асен Василев упрекна ГЕРБ в " нескопосани претекстове " против финансовата му политика и саркастично разказа икономическата философия на партията на Бойко Борисов с думите " ".

С кого ще гласоподава " ИТН ": Любомир Каримански (ИТН) разкритикува кабинета, че не е извършил част от обещанията си в съдружното съглашение, с което даде сигнал за желанията на партията му да гласоподава " за " вота на съмнение - Калина Константинова, Божидар Божанов и Даниел Лорер поотделно отхърлиха някои от обвиняванията му в безучастие

Иво Атанасов (независим, екс-ИТН) разкри, че двама от специалистите на Има Такъв Народ, работили по обществените политики при създаването на съдружното съглашение, към този момент са напуснали партията на Слави Трифонов, а управлението не е поставяло въпроса за какво техните предолжения не се извършват. За сметка на това е проявявало по-силен интерес към бюджетите на Министерство на регионалното развитие (на Гроздан Караджов) и Министерството на стопанската система (на Александър Николов).

Големият изчезнал към този момент? Движение за права и свободи. До момента нито един от финансовите специалисти на партията не е взел думата за изявления или реплики по дебатите, само че партията е събрала група протестиращи пред постройката на Народното събрание.

" Ще ги помолим да бъдат деликатни, да не бият депутатите, които поддържат ръководещото болшинство. Ние сме мирни хора, дано всички си кажат мнението ", сподели Йордан Цонев пред публицисти по адрес на своите симпатизанти.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР