Следим много внимателно ситуацията в Украйна. Това, което се вижда

...
Следим много внимателно ситуацията в Украйна. Това, което се вижда
Коментари Харесай

Кирил Петков: Видях снимки на Борисов в сигнала на испанските власти

Следим доста деликатно обстановката в Украйна. Това, което се вижда е, че всички капацитети за нахлуване са там. Русия, в случай че реши има образувана цялата бойна група, с цел да влезе в Украйна. Решението ще е на Путин. Аз се надявам, че няма да има война. Това съобщи министър-председателят в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Ако се направи нападателната стъпка ще последват поредност от събития. Ние би трябвало да застанем с ясната позиция, е сме минимизирали риска от всички отрицателни обстановки. Най-лошото за нас ще е прекъсването на доставките на газ. В подобен случай може да стартираме да внасяме полутечен газ. Обмисляме разновидности, в случай че се стигне до прекъсване на тока, ние да спрем продажбите. Много значимо за България е да застане като сътрудник и съдружник до Европейски Съюз и НАТО. Ако има разделяне в Европейски Съюз и НАТО концепцията на тези съюзи понижава, акцентира той.

„ Използваме рецесията с цел да забележим къде са слабите ни места и ще понижим дефицитите. Ще има закъснение от година и половина-две на доставката на изтребители. Не би трябвало да изпадаме в боязън. Натовските благоприятни условия ни дават сигурност. Стратегията за защитата би трябвало да се промени. Няколко американски компании се свързаха с мен, с цел да оказват помощ помощ в областта на програмирането “, сподели.

Той напомни, че Министерство на външните работи прикани българите в Украйна да се изтеглят, тъй като самолетите стопират да летят. Ако се наложи военни самолети ще могат да оказват помощ на наши сънародници, стана ясно от думите му.

Премиерът Петков разяснява и листата с имената, свързани с корупцията у нас.

Той беше безапелационен, че капацитетът на българската стопанска система ще се отключи, в случай че се реши казусът с корупцията по високите етажи на властта.

„ Ако махнем корупцията целият капацитет на българската стопанска система ще се отключи. Анализите демонстрират, че ние сме Тогава ще тръгнем доста скоро по пътя на растежа. Няма наши и ваши, а хора, които желаят да изчистят България от корупцията и хора, които желаят да се закрепят колкото се може по-дълго. Затова вършим лист с българи в чужбина, които могат да се върнат и да оказват помощ. Нужен ни е човешки капитал “, разгласи той.

„ Нямам доверие на Иван Гешев, тъй като той е бил с тези хора и няма по какъв начин да помогне за тези процеси. Той знае доста за тези хора, само че нямаме неоправдателни процеси, демонстрира че тази система не работи. Има институционални стъпки, които биха подобрили системата, само че ще лишават време. Затова най-добре би било той да подаде оставка “, прикани.

„ Испанските и американските управляващи ни изпращат информация, само че нашите служби не вършат нищо. В отчетът на испанските управляващи, който аз видях, имаше фотоси на господин Борисов. Според тях има забъркани висшестоящи лица в тази спекулация. Има огромен проблем, който би трябвало да се проверява. Имаме толкоз доста доказателства и информация, че Прокуратурата да стартира да работи. Целият въпрос е, че непознатите служби не желаят да основават дипломатически скандал, а да оказват помощ на нашите служби да работят. Парите са пристигнали от България, съгласно испанските управляващи “, изясни.

„ Докато Прокуратурата не стартира да работи, ние няма да имаме неоправдателни присъди ", уверен е министър председателят. "Правим всичко допустимо, като изпълнителна власт, да има правораздаване. Никой не би трябвало да нарушава закона и да е над него. Законността е предпоставката да изправим нашето общество “, сподели още министър председателят Петков.

Министър-председателят отхвърли да има напрежение сред президентската институция и Министерски съвет.

„ Президентът има своята роля, той е обособена институция и би трябвало да следи нашата и да показва мнение. С президентът Радев споделяме доста постоянно “, увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР