Следим много отблизо какво става в момента с два нови

...
Следим много отблизо какво става в момента с два нови
Коментари Харесай

Нов вариант на Омикрон ще предизвика поредна вълна наесен

Следим доста от близко какво става сега с два нови разновидността на Коронавирус. Това разгласи проф. Радка Аргирова, вирусолог и консултант на премиера, пред Българска национална телевизия.
У нас и досега господства вид ВА2 на омикрона, в този момент следим ВА4 и ВА5, които са открити още през декември в Южна Африка, уточни тя. През януари е имало 1500 случая с тях, в края на март към този момент са 5000, в този момент стартира да се оформя вълна.
Вчера се появи известието за намерено лице с носителство на тези разновидности и в Европа - в Ирландия. Смятаме, изчислявайки периодичността на разпространяване на обособените разновидности, че някъде при започване на септември ще има вълна от ВА4 плюс ВА5. Тя обаче никога няма да бъде нито толкоз висока, нито толкоз страшна, както досегашните, изясни вирусоложката.
Над 200 постковидни синдрома са разказани до момента, на процедура всеки орган може да бъде обиден. Световната статистика демонстрира, че сред 10 и 12% от хората, прекарали инфекцията, се сблъсква с това. Голямото предизвикателство към здравната система ще е точно засягането на процедура на всички органи, предизвести проф. Аргирова
В опашката на пандемията сме, чака се към този момент един спокоен интервал. само че въобще не стопираме наблюдаването на генетичното развиване на вируса и неговите разновидности, заключи проф. Аргирова.
За хората с изключително тежки заболявянания - трансплантирани, тежки форми на левкемия или с изцяло подтиснат имунитет към този момент има специфична нова имунизация - препарат, който вкарва напряко антитела в организма. Той е част от утвърдените нови препарати против Коронавирус и би трябвало да дойде в България още през лятото. Става дума за към 2000 такива пациенти у нас и за всички тях новаторското лекарство, което съставлява пасивна имунизация, ще бъде обезпечено, разгласи тя.
Маймунската шарка се предава при пряк контакт кожа в кожа, разяснява още проф. Аргиова. Има подготвена ваксина, само че не се планува повсеместна имунизация. Ще се ползва кръгово имунизиране - кръгът контактни на болния, само че най-важното е персоналните хигиена, акцентира тя. А у нас родените преди 1990 година имат отбрана от имунизацията против едра шарка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР