Следим как върви цената на едро, каква е на световните

...
Следим как върви цената на едро, каква е на световните
Коментари Харесай

Петков: Не сме доволни от цените на горивата, но са най-ниските в ЕС

" Следим по какъв начин върви цената на едро, каква е на международните пазари и каква е цената на бензиностанциите у нас. Не сме удовлетворени от тези цени, само че имаме най-евтината цена на горива в Европейски Съюз. "

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с представители на Българската петролна и газова асоциация.

" Ако желаеме цените да не престават да са най-хубавите в Европа и да сме сигурни, че българите макар, че цените на международните пазари се качват, имат минимален удар върху техните сметки когато пълнят своите коли, разговорът би трябвало да продължава. Пазарът е свободен, само че това е международна рецесия, която би трябвало да минем дружно ", означи министър-председателят.
Премиерът е получил увещание от сектора, че ще създадат по този начин, че потребителите у нас да се употребяват с " тези най-ниски цени ". И даже и най-малката динамичност в цените надолу да се отразява в цените по бензиностанциите.

Периодът е тежък и за потребителите и за търговците. Но сме безапелационни, че нито един търговец не трябва да си помисля, че в този сложен интервал да си разрешава несъразмерни надценки, съобщи Живодар Терзиев от асоциацията.

" Лично съм зает, с цел да съм сигурен, че вършим всичко по най-хубавия метод. От заран до вечер се приказва какъв брой са високи цените, само че не се приказва по какъв начин може да сме единствената страна в Европейски Съюз, на която на битовите консуматори да не им се качи цената на тока. Как е допустимо 4 милиарда в помощ за бизнеса за ток и за бензиностанциите, с цел да се опитаме да смекчим удара. Днес изплащаме 70 лв. на всички пенсионери, някак си се изгубват тези известия, а сега имаме най- ниската цена на горивата в Европа, разяснява още министър председателят Петков. Въпреки високите цени, мисля, че ще могат да създадат разликата сред крайната цена и това, което вършим като държавно управление да задържим цените най-ниски в Европа ", добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР