Следи от смог от бушуващите в Канада горски пожари са

...
Следи от смог от бушуващите в Канада горски пожари са
Коментари Харесай

Димът от канадските пожари стигна до Франция

Следи от смог от вилнеещите в Канада горски пожари са регистрирани в към 75% от Франция, оповестява радиостанция France Info, базирайки се на метеорологичните служби.

" В момента три четвърти от територията на страната е наранена ", сподели Жори Валон, представител на френската метеорологична работа.

Той означи, че хората във Франция могат да видят " облачно небе с млечен нюанс ", само че защото до момента димът от пожарите е бил регистриран на огромна надморска височина, " няма толкоз доста отрицателни последствия за качеството на въздуха ".

France Info прецизира, че " млечното небе " може добре да се следи в департамента Пеи дьо ла Лоар в северозападна Франция.

Воден от западните ветрове, димът от тези великански пожари доближи Франция при започване на седмицата, причинявайки заоблачаването, изключително в общините Нант, Анжер и Ла Рош сюр Йон, съгласно службата, която следи за качеството на въздуха в Пеи дьо ла Лоар.

Следите от канадските пожари минават на височина от 3-4 хиляди метра и не се засичат от измервателните станции, които наблюдават за качеството на въздуха на повърхността.

Воалът, създаван от тях обаче лимитира концентрацията на озон - замърсител, породен от изгорели газове и промишлена активност, който се развива под действието на слънчевите лъчи.

Метеоролозите чакат облаците да се изтеглят последователно на изток, само че в случай че пожарите не се потушат, явлението може да се повтори.

От началото на юни в Източна Канада бушуват мощни горски пожари. Местните управляващи нарекоха обстановката невиждана. Смята се, че шест милиона хектара са наранени от бедствието.
 Оранжево небе: в Канада бушуват стотици неконтролируеми горски пожари Оранжево небе: в Канада бушуват стотици неконтролируеми горски пожари

В началото на седмицата в най-големия град на източната провинция Квебек - Монреал, беше записано " рисково за здравето " равнище на замърсяване на въздуха. Местните поданици бяха посъветвани да си останат у дома и да носят маски на открито.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР