Следи логовете и блокира IP-адреси, опитващи непозволен достъпМеханизмът за сигурност

...
Следи логовете и блокира IP-адреси, опитващи непозволен достъпМеханизмът за сигурност
Коментари Харесай

RdpGuard – защитава сървъра от brute-force атаки

Следи логовете и блокира IP-адреси, опитващи забранен достъп

Механизмът за сигурност на RdpGuard предотвратява опитите за забранен достъп до сървъра

Повтарящите се опити за логин в сървъра от един и същи IP адрес може да бъдат знак, че някой се пробва да разгадае паролата и да получи неоправдан достъп до сървъра. Софтуерът RdpGuard е особено планиран за сходни обстановки, действайки като предпазен пласт за сървъра.

Приложението следи непрекъснато събитията в лог файла, с цел да открие неупълномощени опити за връзка и неотложно блокира IP адреса на източника. Това подсигурява отдалечените десктопи против така наречен brute-force офанзиви и прави сървъра по-труден за хакване.

RdpGuard работи като Windows услуга, което значи, че защитната система се поддържа дейна, даже да няма логнат клиент. Заедно със защитната стена на Windows, механизмът за сигурност на RdpGuard предотвратява опитите за неупълномощено навлизане.

Можете елементарно да конфигурирате оптималния брой несполучливи опити за логин, който задейства системата за IP блокиране, и да зададете времето, през което даден адрес ще се държи блокиран в черния лист (по подразбиране – 24 часа). Предвидена е също опция за дефиниране на лист с изключения, който съдържа адреси, обсъждани като сигурни, без значение от броя на несполучливите опити за свързване.

Следейки сървърните логове, RdpGuard може да открие евентуалните офанзиви и автоматизирано да блокира съответни IP адреси,

RdpGuard предлага избор от два метода за блокиране, всеки от тях основан на Windows Firewall или на характерни политики за IP сигурност. Всички блокирани IP-та се демонстрират в основния прозорец на програмата дружно с датата, на която ще се отстранен от неразрешения лист.

В умозаключение, RdpGuard се явява благонадежден инструмент за попречване на неоправдан достъп до сървъра. Следейки сървърните логове, програмата може да открие евентуалните офанзиви и автоматизирано да блокира съответни IP адреси, преди сървърът да бъде злепоставен.

Даунлоуд: RdpGuard
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР