СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН
Коментари Харесай

Последен шанс! Ясно е докога могат да спасят Боян Петров

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН ПЕТРОВ

Следващите два дни е действителният късмет да бъде избавен бедстващият на хималайския връх Шишапангма български планинар Боян Петров. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия синоптикът Анастасия Стойчева, като акцентира, че и в този момент към върха не стопира придвижването на облаци, само че ще разреши търсене, написа Блиц.

След два дни обаче времето още веднъж ще се скапе дотам, че избавителната интервенция би трябвало да бъде прекратена поради превалявания и купеста облачност.

Днес метеорологичната конюнктура най-сетне разреши старта на издирването на Петров по въздух. Три хеликоптера са изхвърчали тази заран от Катманду, като в тях са двама шерпи с извънреден опит, които познават планината и маршрутите в елементи, с цел да насочват водачите къде да облитат.

Машините се намират в базовия лагер в подножието на върха и чакат утихване напразно, с цел да се насочат към лагери 2 и 3 (виж по-горе), където е вярата да бъде открит българският планинар.

Междувременно Деян Петков от екипа на Петров изясни, че алпинистът постоянно съблюдава авансово заложен маршрут за изкачването на върховете и предпочитано ще бъде издирван точно по този път, с цел да се спести време.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР