Следеният отблизо случай — свързан с вече затворения продемократичен вестник

...
Следеният отблизо случай — свързан с вече затворения продемократичен вестник
Коментари Харесай

В Хонконг започва забележителен процес за национална сигурност срещу видния издател активист Джими Лай

Следеният от близко случай — обвързван с към този момент затворения продемократичен вестник Apple Daily, който основава Лай — се възприема необятно като развой за свободата на печата и тест за правосъдна самостоятелност в азиатския финансов център.

Китай даде обещание, че някогашната английска колония може да резервира своите цивилен свободи в западен жанр за 50 години след връщането си под китайско ръководство през 1997 година Но през последните години държавното управление на Хонконг мощно ограничи свободата на словото и събранията и на процедура отстрани политическата съпротива под рубриката опазване на националната сигурност. Много водещи деятели бяха задържани, заглушени или принудени да се самозаточат.

Процесът против Лай е първият в Хонконг по обвинявания в скрито съглашение с непознати сили. Той също по този начин е ориентиран към три компании, свързани с Apple Daily.

Лай се усмихна на поддръжниците си, откакто влезе в правосъдната зала. Някои членове на обществеността махнаха на Лай, с цел да изразят поддръжката си. Рим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР