След звезда на булевард “Холивуд, актрисата Одри Хепбърн се сдоби

...
След звезда на булевард “Холивуд, актрисата Одри Хепбърн се сдоби
Коментари Харесай

Кръстиха градина в Брюксел на Одри Хепбърн |

След звезда на бул. “Холивуд ”, актрисата Одри Хепбърн се снабди и с градина, носеща нейното име в Брюксел, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя се намира покрай къщата, в която кинозвездата е родена през 1929 година

На входа на “Градината на Одри Хепбърн ” посетителите могат да видят нейна дребна бронзова фигура. Същият бюст беше подложен през 90-те години в нидерландския град Арнем - цитадела на фамилията й по майчина линия.

“Сега има нейни скулптури в двата града, където е изкарала детството си “, сподели синът на актрисата Шон Хепбърн Ферер, който участва на церемонията.

Тази година умрялата през 1993 година кино звезда щеше да стане на 93 години.

Актрисата е удостоена с премия “Оскар ” за ролята си във “Римска почивка " през 1955 година, когато е на 23 години. По-късно тя става международна фешън икона и муза на Живанши.

Майката на Одри Хепбърн е била част от аристокрацията в Нидерландия, а татко й е британец, който по това време работи за белгийския клон на " Банк ъв Ингланд ".

Бъдещата холивудска звезда живее в Брюксел в първите " пет-шест " години от живота си, до момента в който татко й не напуща фамилията, което по време на Втората международна война се открива в Арнем, описа пред Франс прес Шон Хепбърн Ферер - синът, който актрисата ражда през 1960 година от американския си сътрудник Мел Ферер.

Наследникът е кино продуцент и живее в Италия. Шон Хепбърн Ферер вижда " знак " във обстоятелството, че майка му в този момент " бди над децата, които играят " в градината, намираща се на неколкостотин метра от родното й място.

Актрисата реализира огромни триумфи през 50-те и 60-те години на предишния век в Холивуд с присъединяване си във филми като " Римска почивка ", " Закуска в Тифани ", " Моята прелестна лейди " и други.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР