След зверски мъчения Ислямска държава е екзекутирала пленените руски доброволци

...
След зверски мъчения Ислямска държава е екзекутирала пленените руски доброволци
Коментари Харесай

Ислямска държава преби и екзекутира двама руснаци

След свиреп мъчения " Ислямска страна " е екзекутирала пленените съветски доброволци в Сирия. Това оповестява зам.-шефа на комитета по евразийска интеграция Виктор Водолацки. По думите му Роман Заболотни и Григорий Сурканов са починали от ръцете на терористите.

„ Потвърждава се информацията, че след тази част от видеоразговори, която беше показана в обществените мрежи, са им пробутали хартия с написан текст, който трябвало да прочетат пред камерите. Нито Роман, нито Григорий се подчинили”, споделя Водолацки.

Според разкритията му руснаците трябвало да заявят, че се причисляват към Ислямска страна. След отхвърли им да станат предатели на Родината и да прочетат авансово квалифицирания текст, те са били екзекутирани.

И двамата руснаци са добре познати в Русия като смели и доблестни мъже. Единият се е бил в Сирия като доброволец, другият е воювал в отбрана на Сърбия.

И двамата са отстоявали свободата на опълченците в Донбас. В кавказките медии даже се разкриват няколко случая, в които Роман Заболотни е правил геройства, заслужаващи орден.

В изявленията се споделят, че той е показал изключително мъжество и лоялност към православната черква. Григорий Сурканов е участник в домодедовското районно поделение „ Бойно братство”, деец от бойните дейности в Югославия и също войник, защитаващ Донбас. /Марица.бг
тагове ислямска страна руснак
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР