След здраво сбутване и на косъм от бой депутатите отхвърлиха

...
След здраво сбутване и на косъм от бой депутатите отхвърлиха
Коментари Харесай

Депутатите на косъм от сбиване заради ветото на президента Радев

След крепко смушкване и на косъм от пердах депутатите отхвърлиха ветото на президента за БТР-ите, които ще изпратим на Украйна.

Дебатите минаха бурно и най-много сред ПП-ДБ и " Възраждане ". До момента, в който сред депутати от двете групи се стигна до крепко смушкване и остра замяна на реплики.

Искрата пламна, откакто Манол Пейков от ПП-ДБ насочи имитация от място към водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Той бе провокиран от изявление на Костадинов,  че " Украйна е пропаднала страна и прави геноцид против личното си население ".

В този миг към Пейков заплашително се отправила депутатите от " Възраждане " Златан Златанов и Ивайло Чорбов, а сътрудника му Стою Стоев скочи да ги спре. Намеси се и квестор, който застана като бариера сред Пейков и Чорбов. Около тях се скупчиха други депутати. Водещата съвещанието Росица Кирова даде отмора, а разправията продължи още няколко минути. Накрая Ивайло Мирчев като защита ескортира Манол Пейков от пленарната зала.

След почивката Кирова разгласи, че ще сложи за разискване държанието на Златанов, Чорбов и Пейков на идващото съвещание на Председателския съвет.

По мотив абсурда Костадин Костадинов изиска да има дрегери на входа на пленарната зала, тъй като имало алкохолни изпарения.

Колегата му Йордан Тодоров пък изиска от Росица Кирова да в профил Манол Пейков, тъй като е неуместно облечен за Народното събрание - с черна тениска. " Като се доближите до него, той смърди на бъчва. Абсолютен срам за Народно събрание ", оплака се депутатът от " Възраждане "

Казах мнението си за отговорните за безредиците, облечете си сакото, обърна се Кирова към Пейков и той го направи.

След това депутатите пристъпите към гласоподаване на президентското несъгласие. Румен Радев върна закона с претекст, че предоставяната на Украйна бронирана високопроходима транспортна техника не е с отпаднала нужда, а би могла да се употребява при защитата на българската граница и за оказване на помощ на популацията при бедствия и повреди, в това число в мъчно налични зони.

Споразумението, с което даряваме към 100 БТР-ра от въоръжението на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда, беше подписано в София на 8 август и в Киев на 13 ноември. Народното събрание ратифицира документа на 22 ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР