След заседанието на транспортна комисия в ЕП, с категорично гласуване,

...
След заседанието на транспортна комисия в ЕП, с категорично гласуване,
Коментари Харесай

Борисов: Не сме победили президента Макрон! Днес доказахме, че в ЕС всичко се постига с диалог и консенсус

След съвещанието на транспортна комисия в Екологичен потенциал, с изрично гласоподаване, бяха задоволени българските претенции. Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за твърдата му позиция. Искам да благодаря и на българския евродепутат Андрей Новаков, написа novini.bg.

Това сподели на Летище " София " министърът на транспорта Ивайло Московски, който разяснява утвърдените днес от комисията по превоз на Европейския парламент промени в пакета за подвижност.  " Българското държавно управление твърдо отстояваше своята позиция в отбрана на родните превозвачи. Запознали сме превозвачите с признатите промени. Всички тези оферти ще залегнат в идните договаряния сред Европейска комисия, Екологичен потенциал и Съвета на Европейски Съюз ", разкри Московски.

Своето мнение по тематиката изрече и министър-председателят Борисов. " Не съм склонен с изказванията, че сме победили президента Еманюел Макрон. В София, до 2 часа през нощта сме обсъждали с него точка по точка " пакета за подвижност ". В нашето европейско семейство нещата не се получават с блъскане и тракане по масата. Всичко става с разговор и компромис. Искам да благодаря и на Жан-Клод Юнкер. той също доста спомогна за разрешаването на този проблем. Днешното решение не е мотив за фанфари и да викаме " победа ". Това е мотив да покажем, че всичко може да се случи посредством разговор, компромис и без да покачваме звук. Трябва да имаме такт към тези, които вадят парите в Европейски Съюз. Това го споделям за всички, които се държаха като ербапи през последните дни и седмици. Благодаря. Мисля, че ме разбрахте ", приключи министър председателят.

От Асоциацията на българските превозвачи също изрекоха своята признателност към държавното управление, Борисов и Московски. 

Ето и какво тъкмо плануват гласуваните през днешния ден промени:

Отхвърлено бе предлагането водачите да се прибират вкъщи допустимо най-често, най-малко един път седмично. Прието бе предлагането водачите да имат право да употребяват естествената седмична отмора и всяка седмична отмора от повече от 45 часа, употребени като обезщетение за предходни понижени седмични почивки, във всички зони за паркиране със специфичен документ.

Промените плануват интернационалните водачи да могат да прекарат вкъщи или на друго място по техен избор най-малко една естествена седмична отмора или една седмична отмора от повече от 45 часа, след всеки четири поредни седмици. Въвежда се определение за " дом " на лидера - там, където той е регистринан по адрес в страна от Европейски Съюз. Когато лидер избере да се върне за отмора вкъщи, работодателят ще би трябвало да му дава средства за това.

По предпочитание на лидера дневните почивки ще може да бъдат употребени в транспортното средство, в случай че то разполага с подобаващи условия за спане за всеки лидер и транспортното средство е неподвижно. Предвижда се обособяването на охраняеми паркинги за отмора по интернационалните пътища, които ще бъдат обозначени, сертифицирани и ще дават отговор на доста условия, в това число за достъп до тоалетна, вода, душове, храна и безжичен интернет.

Предлага се въвеждането на интелигентни записващи устройства в камионите за интернационалните транспорти. Службите за инспекция ще могат да разчитат данни от устройствата от разстояние, а устройствата ще би трябвало да съхраняват данните по два месеца. Устройствата ще имат сателитна връзка и ще записват часовете на работа и отмора, както и страните, през които транспортното средство е минало.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР