След заповед на новия министър на транспорта и съобщенията Николай

...
След заповед на новия министър на транспорта и съобщенията Николай
Коментари Харесай

Министърът на транспорта махна шефа на БДЖ

След заповед на новия министър на превоза и известията Николай Събев от Продължаваме промяната се организира изключително съвещание на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД. На него се взе решение за освобождение от служба на Любен Нанов, доскорошен шеф на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД. Мотивите са свързани с неприятното мениджърско ръководство, касаещо ръководенето на експлоатационната активност на сдружението. Това осведомят от пресцентъра на ведомството.

Констатираните нарушавания в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните способстват за утежняване на предоставяната услуга, което не е в отбрана на публичния интерес.

" БДЖ - Пътнически транспорти ", като единствен жп транспортьор, изпълняващ обществена функционалност, би трябвало да бъде оздравено по най-конструктивния метод, с цел да могат ползвателите да пътуват бързо, удобно и при спазено разписание на влаковете. Длъжността шеф на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД за период до осъществяване на конкурс за избор на нов шеф ще заеме Константин Азов, оповестяват от министерството.

Novinite.bg напомня, че още в първите си минути като министър на превоза Николай Събев даде поръчка за огромни промени в БДЖ. Сред тях са фрапантно увеличение на скоростта, с която се движат мотрисите, рационализация на цялата система и привеждането й в съответен тип, с цел да се усили потреблението й от жителите в страната. Събев, който е някогашен началник на спедиторската компания " Еконт ", е в час със протичащото се в областта на траспорта и не е изненада, че незабавно се впуска в дейности, които да спомогнат подобряването й.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР