След започналите проверки за спазване на в градския транспорт, от

...
След започналите проверки за спазване на в градския транспорт, от
Коментари Харесай

Проверки по пазарите дали се спазват противоепидемичните мерки

След почналите инспекции за съблюдаване на в градския превоз, от през днешния ден на прицел на инспекторите са и пазарите. Проверките започнаха от и ще продължат и в останалите пазари в града, като краен период за тях няма да има, съобщи БГНЕС.
„ По заповед на кмета ще ревизираме дали се съблюдава заповедта за организация на активността на пазарите и ще се ревизира в закритите пространства дали се съблюдава заповедта на министъра на опазването на здравето от позиция на носенето на защитни средства и отстояния “, изясни зам.-кметът по финанси в Столичната община, който също присъстваше на инспекцията.
На въпрос на БГНЕС той изясни, че инспекторите ще наблюдават дали има подходи по пазарите, дали има дезинфектанти и дали в закритите пространства се носят маски или шлемове, както и да се съблюдават отстояния.
 РЗИ Кърджали стартира инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения РЗИ Кърджали стартира инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения
Регионалната здравна ревизия в Кърджали завишава контрола за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в условия на болест с ковид....
„ Ако има нарушавания ще бъдат наказвани. Глобата ще бъде за този, който е в нарушаване “, съобщи той и увери, че санкциите не са по никакъв начин малко и ще се постановат безкомпромисно.
От думите му стана ясно, че проверяващи има от Дирекция „ Икономика на комерсиалната активност “, „ Общинска полиция “ и „ Столичен инспекторат “.
Барбалов беше безапелационен и във връзка с това, че на този стадий не се обмисля затварянето на пазарите и добави, че инспекцията на пазара е изненадваща и никой не е бил предизвестен.
Изпълнителният шеф на пазари „ Възраждане “, който стопанисва „ Женския пазар “ Драгомир Димитров сподели, че се преценяват с всички правила и те прецизно се съблюдават.
„ Пазарът би трябвало да има един вход и един излаз и ние сме се съобразили с това. Осигурили сме еднопосочно придвижване, отдалеченост сред хората, обезпечили сме дезинфектанти “, съобщи той.
 Акция в метрото: Носят ли пасажерите защитни маски? Акция в метрото: Носят ли пасажерите защитни маски?
Акциите по инспекции за носене на маски, според напътствията на министъра не престават. По молба на кмета на Столичната община интензитет...
На въпрос на БГНЕС дали не може да се отвори още едно място за влизане и излизане от пазара, Димитров сподели, че това не е допустимо.
„ Ако няма огради хората даже няма да се струпват в средата. Заповедта не е пригодена особено за „ Женския пазар “, тя е за всички пазари и ние я съблюдаваме. За страдание има своите дефекти “, разяснява шефът.
Елиза Димова пазари зимнина. Жената е ядосана, че преди появяването на проверяващите не е имало самостоятелен вход и Димова си е изнасяла касетките със зимнина от мястото, което е предопределено за вход.
„ До преди 10 минути можеше да се излиза от входа, след 10 минути не може да се излиза. Ако има правила, тези правила не би трябвало ли да се съблюдават от сутринта, от отварянето на пазара “, попита тя и показа, че нуждата да се обикаля целия пазар е неуместна.
В края на инспекцията стана ясно, че не са били открити извършители, само че зам.-кметът настоя да се вършат по-задълбочени инспекции на затворените обекти и разяснява, че в случай че в този момент не са открити извършители, то не значи, че няма такива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР