След заплахите към ТВ водещия Виктор Николаев от депутатът от

...
След заплахите към ТВ водещия Виктор Николаев от депутатът от
Коментари Харесай

Валери Симеонов и Антон Тодоров се оправдаха за думите си към Виктор Николаев



След заканите към ТВ водещия Виктор Николаев от депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов последва вълна от неодобрение. Политици и публицисти осъдиха това държание. В утринния блок на медията двамата представители на властта обясниха на журналиста по какъв начин би трябвало да си прави работата.

В следобедните часове на деня двамата политици се оправдаха за думите си. Тодоров написа пост във Фейсбук, в който декларира, че "не е желал да заплашва журналиста Николаев, а е изразил угриженост за него ".

Ето и цялостният текст на обявата:

"Днес един мой отговор на въпрос на журналиста Виктор Николаев провокира сериозна дискусия. Държа да подчертая, че изконно предписание за мен е, че четвъртата власт е безусловно самостоятелна над останалите. Несвободата на медиите и публицистите в България е нещо, което се свързва с режим, против който аз цялостен живот съм се борил. Нещо повече, самият аз постоянно съм държал на истината и на обстоятелствата и постоянно съм си служил с тях.

В съответния случай не съм желал да "заплашвам " журналиста Николаев, само че следя една всеобща нервност по тематиката. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на "Грипен "-ите от служебното държавно управление на Огнян Герджиков е "продукт на избрана тайфа ", аз отговорих: "Много мощни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко по този начин беше тръгнала в някаква посока, само че в този момент виждам, че липсва столчето й ". Как е допустимо да се прави умозаключение, че съм заплашвал Виктор Николаев? Та логиката на неговия въпрос визираше „ Шайката на Румен Радев “, който назначава служебното държавно управление. От неговите думи елементарно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 милиарда лв..

Моите думи бяха израз на угриженост, че с тези мощни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за въздействие. Имаше един различен президент, поради който преди петнадесет години си отиде публицист от БТВ! В рамките на по-малко от 10 дни съм обект на невиждана офанзива за оплюване и дискредитация от среди, които в никакъв случай няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи. Ченгетата от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар - също.

Въпреки убеждението ми, че съм свестен изцяло превратно и думите ми са изтълкувани безусловно неправилно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го поради моя фетиш към свободата, върша го поради всичко това, за което се боря повече от 28 години и поради създалата се нервност в избрани среди от тази моя имитация, която считам, че не беше правилно разтълкувана “, приключва в позицията си Тодоров.

Вицепремиерът Валери Симеонов също се оправда: "Трябва да си преднамерен, подведен или заплатен, с цел да възприемеш думите ми към Виктор Николаев като опасност ", написа той във Facebook.

Ето и позицията на вицепремиера: „ Нека да кажем, че, в края на краищата, на укор би трябвало да са подложени тези политици, които са направили престъпление, тези политици, които са нарушили реда, закона, правилниците, наредбите. Има ли най-малко един подобен случай? Поне да бяха изкарали от Българска социалистическа партия един подобен случай? Вие нямате ли родственици? Те работят ли някъде? Използвали са връзките на водещия на Нова Телевизия? Точно това е станалo. Бъдете сигурен. Утре, в случай че съм злоумишлен, ще разработя един “Викторгейт”. Те по този начин си вършат глупавите акции. Глупави акции за глупави хора, за нискоинтелигентни гласоподаватели или електорат. Непрекъснато се подклажда някакво несъгласие, другояче Българска социалистическа партия няма никакви причини – и това става сега, когато вдигнахме пенсиите с 24% “. Вдигналите се в отбрана на Виктор Николаев мълчаха, когато в границите на 3 години бяха опожарени 12 автомобила на телевизия СКАТ; мълчаха, когато по офиса в Бургас бе хвърлен коктейл Молотов; мълчаха, когато мутрите на Доган строшиха 2 камери и биха двама оператори в Созопол; мълчаха, когато малтретираха водещата на СКАТ Силвия Трендафилова на протест на Движение за права и свободи в Асеновград; както и в доста други случаи. А когато мутри взривиха автомобила ми пред панелния блок в „ М. Рудник “, в който пребивавам, писаха, че съм го направил аз, с цел да диря популярност. И за какво вулканът от „ заслужено “ отвращение против мен изригна тъкмо, когато внесох в прокуратурата сигнал против приватизацията на Български морски флот от компанията на братя Домусчиеви? Най-вероятно – СЛУЧАЙНО! “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР