След заплаха за протест в спешен порядък ще бъде сменен

...
След заплаха за протест в спешен порядък ще бъде сменен
Коментари Харесай

След заплаха за протест сменят хотела за туристи с Covid-19 в Слънчев бряг

След опасност за митинг в незабавен порядък ще бъде заменен хотела за карантина на туристи със подозрения за ковид в Слънчев бряг.

Жители на Несебър оповестиха, че излизат в сряда на митинг пред постройката на регионалната администрация в Бургас. Причината е, че хотел " Дел Мар " е избран за настаняване на туристи с ковид без никой да се допита до тях. За решението разбрали от медиите. Това сподели Деси Вунтунийска, уредник на митинга, пред Българска телеграфна агенция.

Хотел " Дел Мар " в Несебър беше избран за карантинен по време на работна среща в Слънчев бряг сред министъра на туризма Марияна Николова и представители на сектора предходната седмица. Предложението за хотела пристигна от представители на Съюза на хотелиерите в Несебър и Съюза на притежателите в Слънчев бряг, съгласно известието на Министерството на туризма.

Недоволните обаче настояват, че хотел " Дел Мар " се намира на оживено място на пътя сред Слънчев бряг и Несебър. Около него има и други места за настаняване, заведения и магазини.

" Изключително сме обезпокоени, че това решение ще повлияе негативно върху целия регион. Много евентуално е да се наложи заведения за хранене и магазини да затворят, притежатели на намиращите се наоколо фамилни хотели също обмислят какви ограничения да подхващат, защото се притесняват, че ще има доста анулирани резервации, откакто се разбере местоположението на въпросния обект, в който ще се настаняват карантирани. Опасенията ни са, че в случай че това се случи, евентуално ще докара до ранно преустановяване на летния сезон в този регион ", разяснява уредника на митинга Деси Вунтунийска.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР