След залавянето на над 400 кг дрога в матраци на

...
След залавянето на над 400 кг дрога в матраци на
Коментари Харесай

Решават за ареста на тираджия, возил хероин за 17 млн лв.

След залавянето на над 400 кг дрога в матраци на Капитан Андреево
Министерство на вътрешните работи шефът: Предотвратихме опиатът да доближи до децата на Европа и България

Тирът пътувал за Румъния

Окръжната прокуратура в Хасково внася на следващия ден - 22 април, искане да бъде натрапен непрекъснат арест на 63-годишния турския жител Х. Х., в чиито камион бе открита дрога за близо 17 млн лева В момента камионджията е зад решетките за 72 часа, а следствието по случая продължава, с цел да се обясни дали пратката е част от контрабанден канал, преминаващ през България и Румъния към Западна Европа.

Както първи заяви “Труд news ” преди 3 дни, при инспекция на ТИР, претрупан със спални матраци, нашите управляващи откриха 402,720 кг хероин. Дрогата бе оценена за 16 727 377,92 лева Тя била скрита в лентови найлонови пликове, зашити усърдно под обвивката на всеки един от транспортираните 156 матраци.



Камионът пътувал от Иран през Турция и България като крайният адресат на стоката бил в Румъния. Наши антимафиоти обаче не изключват да е имало проект на контрабандистите в северната ни съседка матраците да се претоварят в различен ТИР, който да замине по маршрут до страна от Западна Европа, без да буди подозрения при прекосяване на вътрешните граници в Европейски Съюз, защото не идва от рискова страна като Иран.

“Това е най-голямото количество наркотични субстанции, арестувано на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” през последните пет години. Успехът се дължи на положителното съдействие и взаимоотношение на оперативните служби на Министерство на вътрешните работи и Агенция “Митници ” с прокуратурата ”, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Вътрешният министър Калин Стоянов акцентира, че в случай че хероинът бе достигнал да уличните дилъри на дребно, неговата цена била 2-3 пъти по-голяма. “Но значимото е, че предотвратихме сходно рекордно количество да доближи до децата на Европа и България ”, сподели Министерство на вътрешните работи шефът.

Залавянето на огромната пратка не е по сигнал на партньорски служби, а вследствие на засилени инспекции на два гранични пункта, разпоредени както на службите от Министерство на вътрешните работи, по този начин и на сътрудниците им от Национална агенция за приходите и Агенция “Митници ”. “Планът е отворен и във всеки миг проверяващите екипи могат да бъдат преразпределени в други пунктове на страната ”, добави министър Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР