След закриването на затворническото общежитие в Бойчиновци, в него няма

...
След закриването на затворническото общежитие в Бойчиновци, в него няма
Коментари Харесай

Няма да настаняват бежанци в затворническото общежитие в Бойчиновци

След закриването на затворническото общежитие в Бойчиновци, в него няма да се настаняват бежанци. Служителите от затворническата система в района няма да бъдат съкратени. Това оповестяват от Министерството на правораздаването.

Министерство на правосъдието провежда среща с още кметове от обитаеми места в района, общински съветници, началниците на пандиза във Враца и на общежитието в Бойчиновци. На нея участваха заместник-министърът на правораздаването Георги Николов и основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов.

Ивайло Йорданов съобщи, че от 1 март т.г. е планувана метаморфоза в местата за отнемане от независимост, съгласно която затворническото общежитие в Бойчиновци ще бъде закрито , а чиновниците, които работят там ще бъдат преназначени във Враца. По думите му част от лишените от независимост ще бъдат настанени в корпуса на пандиза във Враца, а други - в ново общежитие, което следва да бъде намерено през април.

До решението за закриване на затворническото общежитие в Бойчиновци се стигнало, откакто станало ясно, че настоящите разноски за прехрана (вода, гориво, енергия) са нецелесъобразни, по отношение на броя на настанените там лица. Като различен проблем бе регистрирано здравното обслужване на пандизчиите. Поради отдалечеността се налагали спомагателни разноски, поради всекидневно конвоиране на лишени от независимост сред пандиза и общежитието. Беше маркирано и усложнение при обезпечаване на работа на лишените от независимост.

Сградите на ЗО " Бойчиновци " ще останат в запас към ГДИН, като при увеличение на броя на наказаните лица, те ще се употребяват още веднъж за място за настаняване на лишени от независимост. Междувременно сградният фонд ще бъде охраняван и поддържан от ГДИН и в него изрично няма да се настаняват бежанци, съобщи заместник-министър Николов.

Подобна метаморфоза следва и в затворническо общежитие " Черна гора ", където лишените от независимост и чиновниците ще бъдат преместени в пандиза в Стара Загора.
 В пандиза в Бойчиновци откриха опиати, скрити в метла
В пандиза в Бойчиновци откриха опиати, скрити в метла

По случая е формирано досъдебно производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР