След забраната на транзакциите с криптовалути през 2021 г. Китай

...
След забраната на транзакциите с криптовалути през 2021 г. Китай
Коментари Харесай

Китай с нова инициатива за блокчейн иновации

След възбраната на транзакциите с криптовалути през 2021 година Китай бързо се ориентира към въвеждането на блокчейн.

Страната ще открие в Пекин Национален център за блокчейн нововъведения, който ще работи с университети, специалисти по блокчейн и компании за изследване и проучване на главната технология.

Фокусът на проучванията

Националният център за нововъведения в региона на блокчейн ще се концентрира върху фундаменталните теории на концепцията, основните технологии като програмен продукт и хардуер, както и върху първичните платформи и мрежите за верификация.

За центъра ще дава отговор Пекинската академия за блокчейн и крайни калкулации (BABEC), известна със своята блокчейн система ChainMaker, която е подкрепена от 50 корпорации, в това число държавната China Construction Bank.

Приносът на BABEC към блокчейн технологията

BABEC е водач в региона, като извършва 240 милиона транзакции в секунда (TPS), в съпоставяне със 100,000 през 2021 година Решението на страната да разпореди на BABEC управлението на новата изследователска институция е доказателство за нейния опит в региона.

Връзката на Китай с блокчейн

Въпреки строгата позиция на Китай против търговията с криптовалути, той е забележителен състезател в блокчейн нововъведенията. Страната смята себе си за „.

През септември 2022 година китайското държавно управление твърди, че на страната се падат 84% от всички подадени блокчейн завления за патенти в международен мащаб. Процентът на утвърждение на тези заявки обаче може да е по-висок, като единствено 19% от тях са получили утвърждение.




Блокчейн и CBDC

Блокчейн технологията и планът за цифрова валута на централната банка (CBDC) се трансфораха в запазена марка на държавното управление. Централната банка към този момент пусна на пазара в цялата страна електронния юан (e-CNY).

По време на празничния интервал централната банка започва към 200 действия за e-CNY, с цел да насърчи потреблението. Градове като Шънджън даже раздадоха дотации и купони за ползване на стойност милиони e-CNY, с цел да поддържат кетъринг промишлеността.

Целите на Китай за приемане на CBDC

Китай сложи цели пред другите градове за поощряване на потреблението на CBDC, като на 16 януари град Ханджоу издаде на всеки гражданин ваучери за e-CNY на стойност 80 юана, раздавайки общо e-CNY на стойност 4 млн. юана ($590,000). Тези старания ясно демонстрират уговорката на Китай да предизвиква потреблението на CBDC в страната.


Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР