След юни добавките за ковид към пенсиите вероятно ще отпаднат,

...
След юни добавките за ковид към пенсиите вероятно ще отпаднат,
Коментари Харесай

Ковид добавките към пенсиите са до юни, после ще отпаднат, заяви Асен Василев

След юни добавките за коронавирус към пенсиите евентуално ще отпаднат, с оглед и на премахването на отрачинията за пандемията и на зеления документ. Това сподели в „ Лице в лице ” по bTV вицепремиерът Асен Василев. Той обаче акцентира, че при идната актуализация на бюджета в средата на годината, пенсионерите ще получа стабилно нарастване, което ще компенсира добавките, без да взема решение държавното управление да дава по 50-60 лв. по свое убеждение.

„ Като приказваме за солидарността, хора, които не са съумели да си платят вноските и да си изпълнят отговорностите към осигурителната система, не може да ги оставим да ровят по кофите ”, разяснява Василев.

Финансовият министър съобщи, че инфлацията ще е такава, каквато е планувало държавното управление при правенето на новия държавен бюджет. „ Тук има обаче една огромна въпросителна – какво ще стане с Украйна? ”, добави Василев. Той акцентира, че в случай че има сериозен боен конфликт, инфлацията ще бъде друга, тъй като ще сме в напълно друга интернационална обстановка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР