След взрива в леярски цех в завод за магнитни дискове

...
След взрива в леярски цех в завод за магнитни дискове
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента в цеха в Пазарджик

След гърмежа в леярски завод в цех за магнитни дискове в село Драгор край Пазарджик, при който бяха ранени двама служащи, е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Районната прокуратура в града, оповестиха от обвиняването.
Разследва се закононарушение по член 134, алинея 3, във вр. с алинея 1, т. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване другиму тежка телесна щета заради неведение или заради немарливо осъществяване на служебните отговорности или на друга правно регламентирана активност, оповестиха от прокуратурата.
Двамата потърпевши служащи са мъже на 37 и 53 години, с тежки изгаряния и остават с заплаха за живота, като по-възрастният е в по-тежко положение. Първоначално са били откарани в Центъра за Спешна здравна помощ в Пазарджик, а от там в болница " Св. Георги " в Пловдив, в Клиниката по изгаряния.
Инцидентът станал в сряда вечерта, към 20:26 часа, тогава е получен и сигналът в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик.
По първични данни е била зародила повреда в машина за размразяване на метал, като двама от чиновниците на компанията, занимаващи се с поддръжката се пробвали да я отстранят. Касаело се е за дефектирал клапан с хидравлично масло под налягане.
След два несполучливи опита да отстранен неизправността, клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който почнал да се разпръсква в близост.
Двамата чиновници са получили изгаряния, като са били откарани първо в Центъра за Спешна здравна помощ- гр. Пазарджик, а от там в Клиника по изгаряния при УМБАЛ „ Св. Георги “ в гр. Пловдив.
Дежурен екип от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик е посетил произшествието, след това е бил осъществен е оглед, при който са взели участие представители на РСПБЗН гр. Пазарджик, на Инспекция по труда, гр. Пазарджик и инженер-специалист по поддръжката на сходен жанр машини.
Продължават процесуално-следствените дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР