След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за

...
След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Петров е интересна фигура на прехода, с преплетени властови и криминални отношения

" След гърмежа против някогашния основен прокурор Иван Гешев имаше за първи път внезапна смяна в хората, свързани с кръга на някогашните основни прокурори. Алексей Петров тогава сподели нещо от сорта - Иван Гешев би трябвало да подаде оставка и да освободи страната от себе си, с цел да може да се направи държавно управление. Петров беше непосредствен с някогашния основен прокурор Никола Филчев. Тогава към този момент се беше случило и убийството на Къро в Южна Африка. Той беше първият, който промени обстановката ".

Това изясни пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в стратегия " Сигурност " на Центъра за проучване на демокрацията.

И добави, че след дълго неявяване от общественото пространство Алексей Петров се е появил за първи път в този подтекст.

Той акцентира, че Петров има мощни съперници.

" През 2021 година, когато пристигна държавното управление на Симеон Сакскобургготски, има двама претенденти за основен секретар на Министерство на вътрешните работи - Бойко Борисов и Алексей Петров. Той е основна фигура в развиването на другите структури за сигурност у нас по време на прехода. Силно се разясняваше за въздействието му в подземния свят. Интересна фигура на прехода с голямо количество преплетени и властови, и престъпни връзки ".

В предаването " 12+3 " Безлов напомни, че в случай че в интервала 2003 - 2007 година през две седмици е имало поръчкови убийства, то последното сходно е от 2016 година - на предприемача Петър Христов.

" Убийството на Петров е на равнището на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР