След втория тур на местните избори БСП ще си направи

...
След втория тур на местните избори БСП ще си направи
Коментари Харесай

След изборите ще бъде внесен вторият вот на недоверие към правителството

" След втория тур на локалните избори Българска социалистическа партия ще си направи изводите, само че ще помогнем на " сглобката " да се скапе ". Това съобщи във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.
И добави, че Българска социалистическа партия няма публична позиция по последните различия сред ГЕРБ и ПП-ДБ за повреждане на по този начин наречената " сглобка " в ръководството.

" Ще приказваме след балотажа. Ние по принцип сме съпротива и сме споделили, че колкото по-бързо си отиде това държавно управление, толкоз по-добре. Внесохме един избор на съмнение, престои втори. Така че ние ще им помогнем, в случай че са решили да скапват тази сглобка, ще им помогнем това да се случи ".

Кристиан Вигенин уточни, че идната седмица, когато Народното събрание възобнови естествената си работа, в деловодството ще бъде импортиран вторият избор на съмнение на тематика защита и сигурност. Подготвени са претекстовете, изчаква се от " Възраждане " да дадат подписите си към тези на Българска социалистическа партия и " ИТН ".

На въпрос на БНР Народното събрание ще успее ли в точния момент да одобри държавния бюджет за 2024 година, Вигенин уточни:

" Има доста огромно болшинство в тази сглобка. Тя носи отговорност и за държавното управление, и за бюджета, и за всичко. Така че въпросът е на първо място към тях. Знаете, че имат над 160 гласа в Народното събрание ".

По думите на Кристиан Вигенин няма дисонанс в позицията на Българска социалистическа партия в София да чака поддръжка от ГЕРБ за претендента си за втори тур, а в останалите регионални центрове и по общини социалистите да заявяват поддръжката си за претендентите на ПП-ДБ или на други обединения отвън ГЕРБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР