След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията - във Варна

...
След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията - във Варна
Коментари Харесай

Заведенията във Варна фалират едно след друго

След втория непълен локдаун поради Ковид епидемията - във Варна всеобщо се продават или отдават чартърен създадени бизнеси. Десетки заведения затвориха порти, притежателите им продават цели бизнеси дружно с пространствата.

Морската столица посрещна новата година с редица затворени търговски обекти. Вторият локдаун за тях докара до всеобщи банкрути, а уеб страниците за парцели се изпълниха с разгласи за наемодаване или продажба на обекти.

"Наемодателите сега избавят бизнеса. Много значимо е всеки един наемодател да осъзнае това и да влезе в ситуацията на бизнеса, с цел да оцелеят всички по веригата ", сподели зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са сюрпризирани от обстановката.

"Учуден съм по какъв начин може внезапно да излязат на пазара толкоз заведения, за какво няма самообладание от страна на наемодателите, за какво не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен интервал ", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук стартира разногласието сред двете страни, споделя той. Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

"И двете страни имат потребност от парични потоци. Собственикът на парцела има потребност от пари, а въпреки това го е отдал чартърен на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него влага съоръжение, личен състав. Той също чака паричен поток. И когато това спре за бизнесмена, губи и наемодателят ", безапелационен е Пецов, представен от "България Он Еър ".

Голяма част от наемодателите са купили парцела с заеми. За да ги погасят, в този момент те излизат от бизнеса, като непосредствено продават парцелите си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР