След връщането на мандата от БСП по-рано днес, коментарите на

...
След връщането на мандата от БСП по-рано днес, коментарите на
Коментари Харесай

Вижте реакциите на партиите за предстоящите парламентарни избори /обзор/

След връщането на мандата от Българска социалистическа партия по-рано през днешния ден, мненията на партиите не закъсняха. На прага на идните избори към този момент се появиха и политически предложения за общо присъединяване на вота наесен.
“Председателят на Народно събрание Никола Минчев беше свален от Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, ГЕРБ и "Възраждане " под диктовката на мафията. Същата тази мафия преди 1 година нападна президентството. Тогава ние го защитихме, само че в този момент нямахме поддръжката на президента”, сподели секретарят на “БСП за България” Явор Божанков.
Той съобщи, че виновността за разпадането на обединението е в партията на Слави Трифонов. В отговор от Има Такъв Народ споделиха, че третият мандат е провален поради неистини и двуличие сред някогашните съдружни сътрудници.
“Коалиция на лицемерието, построена на база на лъжите, на измамите, които с помощта на Христо Иванов лъснаха пред обществото, откакто “Демократична България” сами се излъчиха на живо”, съобщи Балабанов. “Всъщност българските жители видяха по какъв начин наподобява политката отвътре”, сподели още той.
На обвиняването, че “Възраждане” е “патерица на ГЕРБ” откакто управническата стратегия на Българска социалистическа партия да не влезе в дневния ред, от партията дадоха отговор:
“Истината е, че Българска социалистическа партия е патерица на "Възраждане ", тъй като с всеки един ход и всяко едно политическо деяние, те разочароват своите гласоподаватели, които намират опция във "Възраждане ", съобщи водачът на партията Костадин Костадинов.
А опозицията, в лицето на ГЕРБ, видя причинност в края на Народното събрание и също като водача на “Има подобен народ” заприказва за “агония”.
“Ако следите това, което вършим през последния един месец, то е мъка. В едно Народно заседание би трябвало да има ясно болшинство, обединено към идеи”, сподели зам.-председателят на Народно събрание и народен представител от ГЕРБ Росица Кирова.
Преди още да е известна датата на изборите се появиха и оферти за общи обединения за явяването на тях. Десните желаеха за сътрудник “Продължаваме Промяната”.
“Следващата форма на здрав разсъдък, която ние предлагаме, към този момент откакто сме в състояние да отидем на избори, е предизборна коалиция”, сподели съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.
А Александър Ракшиев от “Продължаваме Промяната” отговори, че Демократична България са “страхотен сътрудник, с който ще работим доста близко и в идващия парламент.”
Евентуалната коалиция ще бъде разисквана на Национален съвет на “Продължаваме Промяната” още идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР