След вота на недоверие, ще обсъдим работата на всеки министър,

...
След вота на недоверие, ще обсъдим работата на всеки министър,
Коментари Харесай

Симеонов: Тези протести не могат да бъдат определяни като анализ на обществото

След вота на съмнение, ще обсъдим работата на всеки министър, допустимо е да се разделим с някой. Това сподели в изявление за  Българска национална телевизия  лидерът на НФСБ Валери Симеонов. На въпрос дали е вероятен и вид на ново държавно управление без Бойко Борисов отпред в границите на този парламент Симеонов отговори: " Нищо невероятно няма ".

Няма никакво подозрение, че вотът на съмнение към държавното управление ще бъде преодолян по-късно през днешния ден, беше безапелационен той. „ Утре или вдругиден ще имаме Коалиционен съвет, на който ще обсъдим по-сериозно и умерено, без да сме подложени на напън – било от парламент, било от улица - възможните промени в кабинета, възможните бъдещи дейности и най-много осъществяването на Програмата за общо ръководство в останалия интервал до идващите законни избори “, добави водачът на НФСБ.

 За мен Горанов е един от дребното сполучливи финансови министри. За останалите двама дано не приказваме в този момент, дано мине съвета, сподели още Симеонов във връзка тримата министри в оставка Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

 На въпрос дали той самият би станал министър председател, водачът на НФСБ отговори с " не ". " Не мисля, че ще имам тази поддръжка, която би трябвало да имам. Да не приказвам, че въпреки всичко би трябвало да се търси лице, което носи по-малко негативи. Много добре съзнавам, че акцията, която беше извършена с парите на Божков в края на 2018 година, нанесе тежък удар върху моя имидж и рейтинг ", добави Симеонов.

По мотив продължаващите митинги с претенции за оставка на кабинета и основния прокурор, Симеонов съобщи, че " тези протестиращи " не могат да бъдат определящи като разбор на публичното държание. " Хората, които работят, не ги виждам измежду тези митинги. Виждам партийни групички всевъзможни, неосъществени хора с упоритост за власт, друга група са хора, които се ръководят от Дубай, третата група са хората, които са недоволни от живота си, така наречен " неудачници ", които виждаме на всички митинги, четвъртата група са студентите, които са пристигнали в България, тъй като университетите в чужбина са затворени. Като се върнат тогава да дефинират бъдещето на страната ", означи той. 

Той попита риторично и на какво съображение се желае оставката на основния прокурор. " Никой не споделя нищо. Няма никакви причини. Когато прокуратурата би трябвало да си свърши работата, тя би трябвало да извърши обиски, с цел да откри укриват ли се документи. Президентството е постройка без специфичен статут. Нито са влезнали с автомати, нищо с картечници. Тези хора нямат имунитет ", изясни той за акцията на прокуратурата в президентството. 

Лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание взе отношение и по новосформираните митинги с претенции за оставка на генералния шеф на Българска национална телевизия, Емил Кошлуков. " Когато обществото бъде облъчвано с противоположна информация, в реда на нещата е прокуратурата да отбрани своите дейности. Някой път те се показват изопачено. Знаете ли за какво стачкуват пред Българска национална телевизия? Посяга се на единствената социална телевизия в България. Не може малкия екран да е пленник на уличните искания ", заключи той. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР