След водопой от река Марица в землището на Димитровград към

...
След водопой от река Марица в землището на Димитровград към
Коментари Харесай

28 крави умряха след водопой от река Марица до Димитровград

След водопой от река Марица в землището на Димитровград към 16,30 часа през днешния ден 28 крави и юници са умряли. Според него явно реката е била отровена.
Това заяви за Българска телеграфна агенция стопанинът на животните - фермерът Стоян Господинов.

Смъртта на добичетата настъпи единствено за 10 минути откакто те са пили вода по данни на пастира, на който бяха поверени, добави 22-годишният аграрни бизнесмен Господинов.

На място сега са органите на реда както и аз самият, само че на този стадий не мога да кажа нищо сигурно, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково ст. комисар Ангел Цанков.

На терен са наш контрольор и експерт от " Басейнова дирекция ". Взети са проби от водата, евентуално на следващия ден ще има резултат от проучването, уточни представителят на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково Марияна Чомпалова. Команда на пожарната също участва на брега на реката.

Стопанинът Господинов показа още, че стадото е било на водопой на почти същото място и тази заран. Животните му са регистрирани по надлежния ред в Агенцията по сигурност на храните, по думите му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР