След внезапна проверка на екипи от звеното за фискален контрол

...
След внезапна проверка на екипи от звеното за фискален контрол
Коментари Харесай

Летовниците писнаха! НАП хлопна кепенците на емблематична дискотека в Слънчев бряг

След неочаквана инспекция на екипи от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите беше затворена една от най-големите нощни заведения в центъра на курорта Слънчев бряг – „Secrets Club Sunny Beach “, оповестяват от Национална агенция за приходите.

При направената контролна покупка от „таен клиент “ не му е била издадена касова записка, отговаряща на условията, което е станало причина за налагане на насилствената мярка „запечатване на обект “. Документът, който получили данъчните при възнаграждение на покупката, бил записка от нефискален принтер. Санкцията предстои на обжалване.

Проверката в заведението, което е и едно от най-оборотните в курортния комплекс, е част от лятната контролна акция на Национална агенция за приходите за съблюдаване на данъчно-осигурителното законодателство по Черноморието. Над 1100 са осъществените инспекции единствено по Южното Черноморие. Установени са 396 нарушавания, като най-чести са неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност на комерсиалния обект. Данъчните регистрират усъвършенствана фискална дисциплинираност и устойчива наклонност при доброволното съблюдаване на разпоредбите и условията.

Извършват се и целодневни наблюдения на огромните хранилища за плодове и зеленчуци и хранителни артикули в района. Служителите от звеното за фискален надзор са сложили под интензивно наблюдаване над 2000 обекта по българското крайбрежие. В рамките на няколко дни данъчните инспектори наблюдават продажбите, след което резултатите се съпоставят с предишни интервали.

От Национална агенция за приходите молят да се изискват касови бележки при всяка покупка и припомнят, че жителите също могат да реализират надзор върху отчитането на приходите посредством евакуиране от Goodle Play или App Store на мобилното приложение на Национална агенция за приходите – NRAMobile. То дава опция при сканирането на QR кода на издадена касова записка незабавно да се ревизира дали тя е записана в Национална агенция за приходите.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на адрес
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР