След влизането в еврозоната ще има нарастване на доходите. Това

...
След влизането в еврозоната ще има нарастване на доходите. Това
Коментари Харесай

Горанов: Влизането в еврозоната ще вдигне доходите, мит е, че цените ще скочат силно

След влизането в еврозоната ще има повишаване на приходите. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на конференция за влизане на българия в еврозоната.

Един от най-често тиражираните легенди е обвързван със мощното повишаване на цените. Със сигурност при минимални закръгляния сходен ценови скок е вероятен, само че той се мери с дребни размери. Подобно било, когато сме деноминирали българския лев. Тогава не видяхме да има сходен ценови потрес.

" Този мит би трябвало да излезе от приложимост от тези, които претендират, че Вторият мит бил опит на патриотични обединения да настояват,че България ще изгуби суверенитетът си и няма да може да организира национална парична политика.

" Влизането в еврозоната работи тъкмо за противоположното ", съобщи той.

С валутния ръб да вземем за пример сме били премахнали значително потреблението на съществена рента и паричната политика с смяна на валутния курс при осъществяване на парична политика от страна на централната банка и въздействието и в икономическите процеси.

Влизането в еврозоната ще ни направи участници в решенията и ще усили опцията ни за присъединяване в тези процеси.

След приемането на еврото България можело да се трансформира във втора Гърция или някой от неприятните образци. Относно преимуществата на страната по отношение на някои от южните стопански системи в макроикономически индикатори по отношение на развиване и конкурентоспособност са на страната на България.

Гърците ни превъзхождат по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. България през последните 10 години добави нови 10 пункта. Макар и близки съседи сме надалеч от сюжета, който исторически се е натрупали довел до отрицателните последствия, насъбрани в южната ни съседка./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР