След влезли в сила присъди в полза на държаватаМеждуведомствен съвет

...
След влезли в сила присъди в полза на държаватаМеждуведомствен съвет
Коментари Харесай

КПКОНПИ предаде отнето имущество по 14 дела

След влезнали в действие присъди в интерес на страната
Междуведомствен съвет взема решение дали парцелите да отидат при бюджетни организации и общини

Повечето обвинени са за трафик на хора

Незаконно добито имущество, отнето по 14 извоювани правосъдни каузи, бе предоставено от КПКОНПИ на Междуведомствения съвет, който би трябвало да реши по какъв начин да бъде използвано.

По закон съветът се състои от заместник-министри на финансите, правораздаването, стопанската система, труда и обществената политика и районното развиване и благоустройството. Всеки месец от комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, дават на съвета информация за отнетото имущество, а заместник-министрите гласоподават дали то да бъде даване на бюджетни организации, общини или за продажба от Национална агенция за приходите.

Повечето каузи, докладвани от КПКОНПИ за октомври, са били против хора, упрекнати за пране на пари и трафик на хора.

В Плевен е бил лишен в интерес на страната апартамент от 80 кв. м. в солидна жилищна постройка, оценен на 53 700 лева, два леки автомобила и сумата от продажбата на трети автомобил. Имуществото е било на Марина Беркова, приета за отговорна за пране на пари от трафик на хора в Германия, след подписано съглашение с прокуратурата.

Отделно са конфискувани 36 700 евро, два автомобила - “Мерцедес” и “Ауди” и 647.53 грама златни украшения от родителите й Божидар и Райна Беркови, които са имали същото обвиняване като щерка им. В София е лишен апартамент от 82,73 кв. м., както и левовата равноценност на дружествени дялове, благосъстоятелност на столичната адвокатка Диляна Дончева. Отнета в интерес на страната е и сумата от 249 557,44 лева, в която са включени и средствата от незаконната активност, за която е повдигнато и обвиняване от прокуратурата - набиране на бременни дами за продажба на децата им в Гърция. През 2013 година Дончева призна виновността си, подписа съглашение с прокуратурата и отпътува да живее на остров Бали.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР